Vliegstop bevordert duiken in eigen land. Grijp je kans!

Dit bericht is geplaatst op 29 april 2020
Vliegstop bevordert duiken in eigen land. Grijp je kans!

Leg contact met je duikcentrum voor informatie.

Beste vakantieduiker. De komende maanden kom jij voor een dilemma te staan. Je eerst volgende duik maak pas als er weer gevlogen wordt. Of je gaat voor je allereerste duik in eigen land. Zie jij dit jaar je eerste sepia, pijlinktvis of zeepaardje in Zoetersbout? Grijp je kans. Je plaatselijike duikcentrum helpt je op weg. Duikersgids Support Team: Joost Jochems.  

Duiken in Nederland of België

Duiken in Nederland of België. Je hebt het nooit overwogen en misschien zelfs smalend om gelachen. Dat ligt bij veel vakantieduikers inmiddels anders. Bij Mark van der Ham bijvoorbeeld. Joost Jochems, lid van het Duikersgids Support Team, leerde hem deze week kennen in de Facebookgroep, Duiken. Mark plaatste daar de volgende post: "Beste mensen. Waar kan in duiken in Nederland of België? Ik heb eind vorig jaar in Thailand mijn Padi OW gehaald, begin dit jaar gevolgd door mijn Avanced OW in de Filipijnen. Er staan nu 26 duiken in mijn logboek. Dat hadden er eind van dit jaar vijftig moeten zijn. Dat ga ik niet redden mits ik begin te duiken in Nederland of België. Wie helpt?"

Hulp aan de salonduiker

Herkenbaar probleem? Dan ben ook jij een vakantieduiker, in België en Nederland ook wel de salonduiker of mooi weer duiker genoemd. En ja, we voelen je pijn. Althans ten dele, want als wij niet opstijgen richting Egypte of de Malediven liggen we met evenveel genoegen in de Put van Ekeren, de Zeelandbrug of Eiland 4. Maar we gaan jullie helpen, te beginnen met Mark. We hebben via Joost contact met Mark gezocht en hem geadviseerd een duikcentrum in zijn omgeving te benaderen. Joost merkt in zijn gesprekken met Mark dat hij een duik in eigen land best wel ziet zitten. Wat hij zoekt is een helpende hand, iemand die hem wegwijs maakt in de Nederlandse duikwereld en hem een beetje op sleeptouw neemt. 

Aanbod om te duiken

Ze spreken elkaar via de videochat. Mark is een sportieve kerel die het duikvirus volledig te pakken heeft. Vol overgave vertelt hij wat hij nog wil leren. Het gesprek gaat over buoyancy, de frog kick en Nitrox. Joost luistert met plezier en beantwoordt al zijn vragen. Al snel spitst het gesprek zich toe op het duiken in Nederland en België. Waar je materiaal kunt kopen, of je ook materiaal kunt huren, welke specialties zijn interesse hebben, maar ook dat hij het snel koud krijgt omdat zijn lichaam redelijk afgetraind is. Mark vindt het best spannend om in eigen land te gaan duiken maar hij gaat het doen. Ze spreken af samen een duik te gaan maken. Inmiddels is er in de groep Duiken ook veelvuldig op Marks oproepje gereageerd. Hij krijgt tal van adviezen en wordt meermaals verwezen naar de Duikersgids.  

Contact met duikcentrum

Natuurlijk krijgen ook alle andere vakantieduikers hulp. Niet van ons, maar van alle duikcentra in Nederland en België. Je hebt dit bericht waarschijnlijk via Facebook ontvangen van een duikbuddy of duikcentrum. Reageer of loop een keer langs bij het duikcentrum in jouw regio. We ontmoeten je graag bij de Boschmolenplas en al die andere prachtige duikstekken die je nu nog niet kent. Tien meter zicht en meer is in sommige plassen best mogelijk. En de kou? Daar weet je duikcentrum wel raad mee. Wacht maar tot jij je eerste zeepaardje in de Oosterschelde ziet. En die vlucht naar Egypte. Die komt wel weer. Je hoeft je tot die tijd in ieder geval niet meer te vervelen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht