Dongelberg doet oproep aan overtreders Corona-maatregelen

Dit bericht is geplaatst op 25 mei 2020
Dongelberg doet oproep aan overtreders Corona-maatregelen

Respecteer de regels en pas je aan!

Duikplaats Dongelberg roept duikers op de Corona-maatregelen te respecteren. Duikers proberen zich op deze locatie in toenemende mate aan het Corona-reglement te onttrekken en vragen voortdurend om uitzonderingen op de regels. Dit leidde afgelopen weekend tot frustratie bij de uitbaters, die alles in het werk stellen om de duikplaats in Corona-tijden open te houden. Duikersgids Support Team: Louise Haaker.

Streng Corona-reglement

Dongelberg hanteert een streng Corona-reglement om het duiken veilig te houden. Hiervoor zijn tal van maatregelen getroffen. Enkele van deze maatregelen zijn dat je alleen als buddypaar mag duiken en dat je gezamenlijk op de duikplaats moet arriveren, zodat je niet op de parkeerplaats op elkaar hoeft te wachten. Niet alle duikers zijn het met deze regels eens. Sommige duikers kwamen dit weekend toch als drietal, met als reden dat de vierde duiker had afgebeld. Anderen bleven om uitzonderingen op de regels vragen waardoor vervelende discussies ontstonden. Ook werd met protocollen van duikfederaties gezwaaid om onder de regels uit te komen en het gelijk te behalen.

Oproep aan duikers

Duikplaats Dongelberg roept alle duikers op om zich aan de regels te houden. Deze zijn op de Facebookpagina van Dongelberg te vinden in verschillende posts. Enkele van de belangrijkste regels zijn: Duiken is alleen toegestaan per twee met een vaste partner en het inschrijven dient schriftelijk te gebeuren. Parkeren vindt plaats volgens de regels van de parkingwachter, buddies komen gezamenlijk aan en mogen niet op de parkeerplaats op elkaar wachten. Parkeren kan tot maximaal twee uur (inschrijven, aankleden, duiken, en terug) en koelboxoeristen zijn niet toegestaan. Het team van duikplaats Dongelberg moet veel inspanningen verrichten om de duikplaats in Corona-tijden open te houden. Daarom nogmaals de oproep om je aan de regels te houden.   

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht