Belgen kunnen vanaf 15 juni weer duiken in Nederland

Dit bericht is geplaatst op 3 juni 2020
Belgen kunnen vanaf 15 juni weer duiken in Nederland

Dowload hier het Nederlandse duikprotocol.

Belgen kunnen vanaf 15 juni 2020 weer duiken in Nederland. Vanaf 15 juni heropent België de grenzen naar andere landen die behoren tot de Europese Unie, inclusief het Verenigd Koninkrijk. Dit is op woensdagmiddag 3 juni tijdens een persconferentie door de Belgische regering bekendgemaakt. Duikersgids Support Team: Joost Jochems.

Duiken in Nederland

Eindelijk. De datum waarop Belgische duikers weer in Zeeland en de overige Nederlandse provincies mogen duiken is bekend. Heel duikend België kijkt uit naar 15 juni. De bloei in de Oosterschelde is voorbij en onderwater wachten sepia's, sepiola's en zeepaardjes. Bij stekken, dicht bij de Belgische grens, zoals de Boschmolenplas, wordt goed zicht gelogd. Het laatste logbericht bij de Boschmolenplas meldt maar liefst 9 meter zicht. Natuurlijk gelden ook in Nederland strikte Corona-maatregelen die per duikstek kunnen verschillen. Verder geldt ook hier natuurlijk in het algemeen: Parkeer met voldoende afstand, handhaaf de 1,5 meter maatregel, blijf thuis als je klachten hebt en keer om als het te druk is op de duikplaats.

Download Nederlands duikprotocol

Hoe voorkom je problemen op Nederlandse duikplaatsen als je straks weer in Nederland gaat duiken? Zorg dat je het duikprotocol kent van de duikstek waar je gaat duiken. Je vindt dit soort informatie tegenwoordig rechtsonder op de stekpagina bij 'Nieuws van deze stek'. Download ook het Nederlandse duikprotocol en houd je aan de maatregelen. Verder hebben we 7 tips voor je gemaakt om drukte op Nederlandse duikplaatsen te voorkomen. En tot slot: Stel je op de hoogte van de algemeen in Nederland geldende Cororna-maatregelen. Overtreding van de regels kan tot boetes leiden en in het ergste geval tot sluiting van duikplaatsen. De persconferentie brengt voor België natuurlijk nog veel meer goed nieuws. Er wordt flink versoepeld De horeca mag vanaf maandag 8 juni deels weer openen. Vanaf die datum worden ook veel sportactiviteiten weer hervat en nog veel meer.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht