Topdrukte verwacht op Zeeuwse duikstekken. Praat mee..!
Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2020Geef je mening en praat mee!
Deze zomer wordt topdrukte verwacht in Zeeland. Elk jaar ontstaan op de toplocaties piekmomenten, met parkeerproblemen, extreem lange rijen, slecht zicht, natuurschade en heuse ruzies tot gevolg. Dit jaar duiken meer duikers dan ooit in eigen land en dat alles onder druk van de 1.5 meter maatschappij. Hoe lossen we dit jaarlijks terugkerende probleem structureel op? Moeten we de duiksport klein houden? Of zijn er juist grote investeringen nodig? Praat mee!
Duiken in Zeeland
Nog even en het barst los op de populaire duikstekken in Zeeland. Op 15 juni gaat de grens met België open. Honderden Belgische duikers, die dit jaar niet op vliegvakantie gaan, zullen Zeeland overspoelen. Daar treffen ze meer Nederlandse duikers aan dan ooit. Dat roept vragen op. Hoe voorkomen we extreme drukte? Hoe hanteren we de 1,5 meter regel? Hoe parkeren we met voldoende afstand? Kortom, hoe houden we de populaire stekken leuk? Niet alleen dit jaar, maar altijd. Het antwoord is niet eenvoudig en roept in eerste instantie vooral meer vragen op. Moeten we het klein en fijn houden? Minder promotie. Vooral niets posten over zeepaardjes en sepia's? Of is er juist veel meer promotie nodig? Meer duikers betekent meer geld in de duikbranche om de drukte te spreiden en de duiksport volwassen te maken.
Promotie duiken Zeeland
Aan welke investeringen zou je dan moeten denken? Meer toplocaties, waar geinvesteerd is in natuur, mooie wrakken en voldoende voorzieningen en faciliteiten. Grotere parkeerplaatsen, dicht aan het water. Meeer ruimte voor duikteams en verenigingen die er een echt uitje van willen maken. Meer beheerders die een of meer duikstekken onder hun hoede nemen zoals nu het geval is bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Waarom niet? Dan rijst meteen de volgende vraag. Moeten dit private investeringen zijn? Of is herinvoering van de Zeelandpenning toch niet zo'n gek idee? De duiksport bevindt zich voortdurend op een kantelpunt. We zijn te groot voor servet en te klein voor tafellaken. Dat betekent: Groeikrampen zonder te groeien. Hoe raken we uit deze impasse? Hoe maken we de duiksport gezond en stellen we de toekomst veilig? We zijn benieuwd naar jouw oplossingen. Geef je mening en praat mee!
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht