Pinksterweekend..! Tips om drukte bij duikstekken te voorkomen

Dit bericht is geplaatst op 29 mei 2020
Pinksterweekend..! Tips om drukte bij duikstekken te voorkomen

Ga altijd van huis met een alternatief.

Daar sta je dan, schouder aan schouder op een duikstek. Precies wat je niet wilde. Of net zo erg, de parkeerplaats is vol. Je mag er niet meer in. Hoe voorkom je dit soort stress situaties in het Pinksterweekend? Ga vroeg op pad, lees voor vertrek de Corona-maatregelen van jouw duikstek en print ze uit. Maar, neem ook zelf voorzorgsmaatregelen zodat je slimme keuzes maakt en snel uit kunt wijken. Deze tips kunnen je helpen. 

Zorg voor alternatief

Tip 1. Ga van huis met een alternatieve duikstek in je hoofd. Bij drukte heb je dan altijd een uitwijkmogelijkheid. Tip 2. Zoek in Duikersgids Logberichten op het woord 'Drukte' en log dit zelf ook om anderen te helpen. Tip 3. Laat de bekende duikstekken af en toe links liggen en ontdek een onbekende duikplaats. 4. Duik op ongebruikelijke momenten zoals doordeweeks of 's ochtends vroeg. Zo'n duik met alleen je buddy zal je verrassen. 5. Vergroot je kennis van duikplaatsen in Nederland en België. 6. Ga niet met grote groepen op pad. 7 Gebruik je gezonde verstand en schat ter plaatse in wat verstandig is.

Bemmelse Waard of Westenwind

Vind je het lastig om je voor te bereiden? De Duikersgids geeft je een overzicht van alle duikplaatsen. Daarnaast ontdekken we jaarlijks nieuwe stekken, waarvan sommige een prima alternatief vormen voor de toplocaties. Ken je bijvoorbeeld de Bemmelse Waard bij het Gelderse Bemmel of Put Middelwaard bij Utrecht? Duik je veel in de Bergse Diepsluis? Probeer dit nieuw ontdekte alternatief. Ook hier kans op sepia's, kreeften, krabben en mogelijk zeepaardjes. Of is Scharendijke jouw stek? Wijk bij drukte dan uit naar Westenwind. Een nieuwe, ondiepe stek met een grote biodiversiteit die elke onderwaterfotograaf zal aanspreken. Veel plezier met het voorbereiden en duiken.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht