Krab valt zeepaardje aan. Hoe loopt dit af?

Dit bericht is geplaatst op 13 september 2017
Krab valt zeepaardje aan. Hoe loopt dit af?

Zeepaardjes hebben weinig natuurlijke vijanden. Gewoon omdat ze niet lekker zijn. Er zit te weinig vlees aan en teveel taai weefsel. Het enige dier dat jacht maakt op het zeepaardje is de krab. Sheldon van de Griendt wist de aanval van een krab op een zeepaardje vast te leggen. De krab grijpt het zeepaardje en begint een dodelijke rodeo. Hoe loopt dit af? Bekijk de film: Film: Sheldon van de Griendt.

Zeepaardjes in de Oosterschelde

Veel verdedigingswapens tegen zijn enige vijand heeft het zeepaardje niet. Het zijn trage, tere dieren zonder gevaarlijke tanden, klauwen of staart. Een echt vluchtdier is het ook al niet want het ontbreekt het zeepaardje aan snelheid. Camouflage en het feit dat ze bepaald geen lekker hapje zijn, zijn de enige verdedigingswapens. Maar wat doe je dan met een krab die zich daar allemaal niets van aantrekt. Sheldon maakte gekscherend de vergelijking met een rodeo en gezien de beelden ligt deze humor niet ver van de werkelijkheid. 

Duiken in de Oosterschelde

Sommigen zullen cynisch opmerken dat niet krabben maar duikers de grootste vijanden van het zeepaardje zijn. Zeepaardjes zijn prachtige voorbeelden van de schoonheid en diversiteit van de Oosterschelde. Iedereen die ze gaat bekijken, is een bewonderaar. Maar, mensen maken fouten en van je fouten kun je leren. Weet jij wat je moet doen als je een zeepaardje spot?  En weet je hoe je stressfactoren bij deze dieren kunt herkennen en vermijden? 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht