Krachtpatsers krijgen het aan de stok. Hoe loopt dit af...?

Dit bericht is geplaatst op 7 juli 2019
Krachtpatsers krijgen het aan de stok. Hoe loopt dit af...?

Lianne van Selm filmt worsteling tussen snoek en vuistdikke paling

Een worsteling tussen een grote snoek en een vuistdikke paling. Hoe vaak kom je dat onderwater tegen? Het overkwam Lianne van Selm tijdens een duik op 5 juli 2019 in Everstein. Samen met Henk van Selm, beiden lid van duikteam Nieuwegein, maakte ze een duik die ze niet snel zal vergeten. Duikersgids Support Team: Lianne van Selm. Video: Lianne van Selm. Bekijk video: 

Duiken in Everstein

Lianne en Henk maakten die dag een ondiepe duik om opnamen te maken van de ontelbare jonge snoekjes, die momenteel in Everstein rondzwemmen. Terwijl Lianne geconcentreerd bezig is met het perfecte plaatje van een jonge snoek, schrikt ze ineens op. "Plotseling werd ik afgeleid door heftige bewegingen in de begroeiing onder me," vertelt ze. "Een grote snoek en een vuistdikke paling hadden het met elkaar aan de stok. Ze gingen zo in het gevecht op dat ze mij negeerden en vlak onder mij door zwommen." Lianne grijpt naar haar camera en een moment twijfelt ze.

Fotograferen of filmen

"Ga ik dit fotograferen of filmen," schoot het door me heen. "Vervolgens zette ik mijn camera over op filmstand en begon te filmen. Het was lastig om tussen de begroeiing goede beelden te maken. Ze bewogen razendsnel en ik kon natuurlijk niet mijn buddy in de steek laten. Uiteindelijk kwamen ze los uit het groen, waardoor ik ze goed in beeld kreeg. Ik denk dat de worsteling vijf minuten geduurd heeft. Het was fascinerend en angstig tegelijk om ineens meegesleept te worden naar deze kant van de natuur. Gelukkig wist de paling te ontsnappen."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht