De snoek, de prooi, de jacht. Schitterend...!

Dit bericht is geplaatst op 3 augustus 2016
De snoek, de prooi, de jacht. Schitterend...!

Een jagende snoek filmen is niet eenvoudig. Heb jij de jacht weleens vastgelegd? Steven Stegeman lukte het op schitterende wijze in 't Grasbroek. De snoek wordt geintroduceerd met al zijn wapens: Camouflage, snelheid en kracht. Dan, de prooi met zijn verdediging. Grondels in dit geval. Prachtig in beeld gebracht op de rand van de drop-off waar ze snel uit het zicht van de snoek kunnen verdwijnen. Je ziet ook dat de snoek wordt afgeleid doordat de grondels in een school zwemmen. Links en rechts schieten ze weg. En tot slot... de aanval. Die is zo snel dat de camera het zelfs in slow-motion niet kan volgen. Bekijk de film. Film: Steven Stegeman. 

Duiken in Grasbroek

De film toont niet alleen op prachtige wijze de jacht van de snoek. Hij laat ook zien hoe mooi het duiken in 't Grasbroek kan zijn. Verder is het leuk dat Steven in zijn film een stap verder probeer te gaan. Hij is erin geslaagd om niet alleen prachtige beelden te maken, maar ook een verhaal te vertellen. De goed gekozen muziek doet de rest. 
"Het was een dinsdagavond duik die in het teken stond van de snoeken," vertelt Steven. "De jagende snoek troffen we aan in het ondiepe gedeelte. Het was niet makkelijk om de jacht van begin tot eind vast te leggen, maar het is gelukt. Uiteraard heb ik mijn duik gelogd in de Duikersgids app

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht