Zeepaardje ontsnapt aan krab

Dit bericht is geplaatst op 17 augustus 2017
Zeepaardje ontsnapt aan krab

Op 16 augustus is weer een zeepaardje waargenomen in de Oosterschelde. Het diertje is gespot door Chiel Bijl en Kaj Crucq. Chiel logde zijn waarneming op Duikersgids en wist het diertje ook te filmen. Op zijn film zie je hoe het zeepaardje net aan een krab ontsnapt. De Duikersgids is terughoudend met informatie over zeepaardjes, maar legt de verantwoordelijkheid ook bij sportduikers zelf. Film: Chiel Bijl. Bekijk de film.

Duiken in de Oosterschelde

Zeepaardjes hebben weinig natuurlijke vijanden omdat ze erg taai zijn. Maar, krabben willen zich nog wel eens aan een zeepaardje vergrijpen. Gelukkig verliep de aanval niet succesvol. Er worden dit jaar veel zeepaardjes gespot. Het logbericht van Chiel is het twaalfde over een zeepaardje in 2017. Chiel en Kaj spotten het diertje op een diepte van 6 meter. Wanneer ben jij aan de beurt om een zeepaardje te spotten? Hoe meer je duikt, des te meer kans je maakt. Maar bij welke stekken komen ze voor? Zoek in logberichten om te zien waar dit jaar zeepaardjes zijn gespot. 

Zo moet je duiken met zeepaardjes

Een ontmoeting met een zeepaardje is geweldig, maar het kan veel stress bij het diertje veroorzaken. Weet jij wat je moet doen om dit te voorkomen? Er is een aantal gedragskenmerken dat op stress wijst zoals teveel wegzwemmen, het buigen van het hoofd en het tonen van de voor of achterzijde van het lichaam. Deze laatste twee gedragingen zijn pogingen om minder op te vallen. Wees terughoudend met flitslicht en lampen en neem afstand als je stressfactoren waarneemt. Meer tips over het herkennen en voorkomen van stress bij zeepaardjes.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht