Duiker redt zeepaardje van hooiwagenkrab. Wat zou jij doen?

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2021
Duiker redt zeepaardje van hooiwagenkrab. Wat zou jij doen?

"Eenmaal boven besluit ik eerlijk mijn verhaal te delen."

Peter Groeneveld had net een bijzondere duik gemaakt. Nu checkt hij zijn lucht om opnieuw in de onderwaterwereld terug te keren. Er zijn zeepaardjes gespot! Dat hij er eentje zal redden van een gewisse dood weet hij dan nog niet. Zou jij een jong zeepaardje redden van een hongerige hooiwagenkrab? Duikersgids Support Team: Peter Groeneveld. 

Duiken in de Oosterschelde

We weten allemaal hoe het hoort. Het onderwaterleven raak je nooit aan. Toch kon Peter zich deze keer niet bedwingen. Wellicht had het te maken met de bijzondere ervaring die hij net hiervoor had meegemaakt. "Nog voor ik erover kon nadenken had ik het al gedaan zegt hij. Het was zo'n prachtig moment. Wij als duikers en dat prachtige jonge diertje. Ik zag het en greep meteen in. De zoektocht die tot dit voorval zou leiden verloopt aanvankelijk niet voorspoedig. De zeepaardjes zijn nergens meer te bekennen. De duikers zoeken het gebied af. Dan ziet Peter iets anders. Een jong zeepaardje dat zich vasthoudt aan de begroeiing. "Ik waarschuwde mijn buddies en we hebben minuten lang liggen kijken naar de kleine pruts."

Gevaar van twee kanten 

Dan blijkt ineens dat het diertje in gevaar verkeert. Van boven en onderen naderen hooiwagenkrabben. Zeepaardjes hebben een taai lichaam en hebben daardoor nagenoeg geen vijanden. Krabben vormen de uitzondering. Peter bekijkt het vol vertwijfeling. Dan wordt de aanval ingezet en grijpt hij in. "Ik weet dat het niet mag maar ik heb de krab toch ergens anders neergezet. De natuur is wreed. Je bent hier te gast. Het ging allemaal door me heen en toch deed ik het. Er zijn meer hooiwagens dan zeepaardjes probeer ik mezelf nog gerust te stellen. Ondertussen raakt mijn lucht op en begin ik aan mijn opstijging. Eenmaal boven besluit ik mijn verhaal eerlijk te delen op social media, hopend op een niet al te hard oordeel. Misschien zijn er zelfs duikers die het zelfde hebben meegemaakt."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht