Corona patiënten hebben baat bij behandeling in decompressiekamer

Dit bericht is geplaatst op 15 april 2020
Corona patiënten hebben baat bij behandeling in decompressiekamer

Onderzoek start in Louisiana na successen in China.

Corona patiënten lijken baat te hebben bij een behandeling in een decompressiekamer. In New Orleans start deze maand een onderzoek naar de effectiviteit van deze therapie. Het idee voert terug naar de periode van de Spaanse Griep, toen een soortgelijke behandeling opmerkelijke resultaten opleverde. Video: WWLTV. Bekijk video.

Onderzoek in New Orleans

Het onderzoek vindt plaats met ernstig zieke Corona patiënten uit Louisiana, die reeds in het ziekenhuis liggen, maar nog niet beademd hoeven te worden. Veel van dit soort patiënten gaan in zeer korte tijd achteruit. Het onderzoek is erop gericht om opname op de IC te voorkomen door dit snelle verslechteringsproces te vertragen of stop te zetten. Er wordt gebruikt gemaakt van een grote kamer waarin twaalf mensen tegelijk behandeld kunnen worden. Ze gaan vijf dagen anderhalf uur de kamer in. In China zijn circa vijftig Corona patiënten op deze manier behandeld, waarvan een aantal zeer succesvol.

Herstel Spaans Griep 

De eerste succesen zijn geboekt in 1800 tijdens de uitbraak van de Spaanse Griep. Een Amerikaanse arts uit Kansas ontdekte dat slachtoffers van dit dodelijke virus veel sneller overleden in de Rocky Mountains. Hij wijtte dit aan de lage druk en het lage zuustofgehalte in dit gebied, waarna hij begon te experimenteren met behulp van een decompressiekamer. Slachtoffers, die bijna bewusteloos en blauw van kleur waren, herstelden al nadat ze enkele minuten in de kamer hadden doorgebracht. Ze kregen weer kleur en herstelden na vijf behandelingen over de looptijd van vijf dagen, aanzienlijk. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht