Corona verplegers voelen zich sportduikers met aangepaste maskers

Dit bericht is geplaatst op 16 april 2020
Corona verplegers voelen zich sportduikers met aangepaste maskers

"Ze ogen mooi en zitten heel comfortabel."

Inmiddels worden in ziekenhuizen overal ter wereld snorkelmaskers gebruikt als gezichtsbeschermers tegen het Coronavirus. Het is een mooi gezicht om de verpleegkundigen met de kleurrijke snorkelmaskers te zien rondlopen. Behalve optimale bescherming is het ook een beetje fun. "Ze ogen mooi en zitten heel comfortabel," aldus het verplegend personeel. Video: Yahoo Finance. Bekijk video:

Personeel voelt zich sportduiker

Ook aan de Technische Universiteit in Praag worden snorkelmaskers omgebouwd. Een team van studenten en vrijwilligers maakte er tot nu toe al 2200 en wil de tienduizend exemplaren halen. Een voor een worden de maskers aangepast met een kwaliteitsfilter, waarmee ze geschikt worden gemaakt voor medische doeleinden. De maskers gaan naar ziekenhuizen in Tjechië waar ze voor perfecte bescherming zorgen en ook het moraal hoog houden. "De verpleegkundigen voelen zich met de kleurrijke maskers een beetje als sportduikers," vertelt een woordvoerder. "Dat houdt de stemming er in." Kennelijk wordt de associatie gelegd met zonnige duikbestemmingen en wat is mooier dan dat in tijden van uitputting en stress.

Verkoop in Nederland

Het ombouwen van de snorkelmaskers is een initiatief dat op verschillende locaties wereldwijd is ontstaan. In Nederland stond Pacific Diving aan de basis van het eerste model. Steeds meer duikcentra verkopen de maskers nu in hun webshops. De maskers zijn als product niet gecertificeerd voor de medische sector, maar bieden een prima bescherming. In sommige opzichten hebben ze zelfs voordelen op het conventionele mondkapje. De maskers zijn duurzamer omdat ze eenvoudig te ontsmetten zijn en het filter eenvoudig vervangen kan worden. Verder beschermen ze behalve neus en mond ook de ogen en de rest van het gezicht.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht