Interview Reuma Magazine over opzienbarend herstel Harry Beekelaar

Dit bericht is geplaatst op 12 november 2015
Interview Reuma Magazine over opzienbarend herstel Harry Beekelaar

Na vijftien jaar in rolstoel loopt hij weer als een kieviet

12-11-2015. Duiken in Nederland tegen reumaklachten. Het is het verhaal van Harry Bekelaar die na 25 jaar weer kon lopen dankzij het sportduiken. Hij vertelde het ons op 4 september 2015 en bereikte daarmee vele honderden duikers en reumapatiënten. Ook het Reuma Magazine pikte het verhaal op. Vandaag viel het Reuma magazine in onze brievenbus, met Harry op de cover! 

Duiken in Nederland

Harry is er blij mee. Hij doet niets liever dan zijn ervaringen delen met anderen om zoveel mogelijk lotgenoten te helpen. Hoeveel reumapatiënten zouden met sportduiken hun leven terug kunnen krijgen? Harry, die leidt aan de ziekte van Bechterew en jarenlang niet kon lopen en slapen, is grotendeels klachtenvrij. Zijn rolstoel staat nu ongebruikt in de schuur. "Ik moet wel blijven duiken," zegt hij in het interview, "en ook altijd dieper dan acht meter, anders keren de klachten langzaam terug."

Duiken Zeelandbrug en Engelgaarde

Harry is ook pijnvrij en... hij heeft er met het sportduiken een leuke hobby bijgekregen. Harry duikt veel in Nederland, hij heeft meer dan 350 duiken in zijn logboek staan. Engelgaarde in Ruinerwold en de Zeelandbrug (32) zijn twee van zijn favoriete duikstekken in Nederland. Maar wat te doen als je niet kunt duiken. "Met het inademen van Nitrox krijg je hetzelfde effect vertelt Harry, je moet dan tien minuten per dag op deze manier behandeld worden." Lees zijn hele verhaal

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht