Wetenschappers voorspellen warme zomer 2021

Dit bericht is geplaatst op 6 mei 2021
Wetenschappers voorspellen warme zomer 2021

Het wordt langere perioden warm en droog.

Wetenschappers, van onder meer weeronline.nl, voorspellen dat de zomer van 2021 warm en droog wordt. Vooral in juni en augustus mag je rekenen op veel zon, warm weer en weinig regen. Ook in 2019 en 2018 was het veel warmer en droger dan gebruikelijk. Duik je dit jaar in Nederland? Orienteer je met een abonnement op Duikersgids. Video: Omroep West. Bekijk video:

Duiken in Nederland

Je kunt het je nu wellicht nog niet voorstellen, maar er komt een warme en droge zomer aan. Althans, dat voorspellen  verschillende weerwebsites, weliswaar met de kanttekening dat langetermijn voorspellingen minder betrouwbaar zijn. Hoe dan ook, juni en augustus worden warm en droog. In juli zou wat meer neerslag vallen al is ook dat niet helemaal zeker.  Als de wind niet uit het westen maar uit het zuiden komt wordt ook deze maand extreem warm. Volgens meteorologen bevindt de aarde zich in een warme periode die zeker tot 2022 gaat duren. De kans op een hete zomer in 2021 wordt mede daardoor op ruim zeventig procent geschat. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Eerder voorspelden dezelfde meteorologen al de extreem warme zomer van 2018, 2019 en 2020. En ook toen kregen ze gelijk.  

Duiken in Nederland 

Is een warme zomer goed nieuws voor het duiken in Nederland en België? Ja en nee. Warm weer betekent prettige oppervlakte-omstandigheden en warm duikwater. Daarentegen is in warme perioden de kans op slecht zicht groter. Dit geldt gelukkig niet voor alle duikplaatsen. In de Duikersgids vind je duikstekken in jouw woonomgeving en in de Duikersgids app kun je de actuele weersomstandigheden en zichtwaarden zien. Kortom, met een goede voorbereiding kun je ook met warm weer de mooiste duiken maken. Werkt de Duikersgids app al langere tijd niet optimaal op jouw device. Gebruik de mobiele website waar ook alle abonnee content voorhanden is. Nog even geduld, de nieuwe versie van de Duikersgids app wordt dit jaar gelanceerd. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht