Tijdelijk even niet duiken op De Kiekuut

Dit bericht is geplaatst op 18 mei 2021
Tijdelijk even niet duiken op De Kiekuut

Geeft het ook door aan je buddies.

Over enkele dagen is het tijdelijk even niet mogelijk om op De Kiekuut te duiken. Van 26 mei tot en met 10 juni 2021 kan er niet op het wrak gedoken worden. Defensie houdt in deze periode een oefening voor genieduikers in opleiding. Wil je alle informatie over De Kiekuut bekijken? Abonneer je dan nu op de Duikersgids. 

Duiken wrak De Kiekuut

Heb je plannen om op het wrak te gaan duiken? Let dan op de datum en geef dit ook door aan je buddies. Je kunt tot 25 mei nog een duik maken op De Kiekuut. Daarna verandert deze stek tot en met 10 juni in een oefenlocatie voor Defensie. Een duik op het wrak is daarna zeker weer de moeite waard. Sinds het afzinken van De Kiekuut is er 12 keer op deze duikstekpagina gelogd. De laatste duiklog is van Fons en dateert van 4 mei. De Kiekuut werd op 25 maart 2021 in de Kraaijenbergse plassen afgezonken nadat het project meerdere keren was uitgesteld. Het is een uniek duikwrak op een prachtige duiklocatie. 

Autowrak en sloep

Er is nog meer nieuws over De Kiekuut. Het wrak wordt dit seizoen uitgebreid met een autowrak en een sloep. Waarschijnlijk wordt deze uitbreiding door de genie uitgevoerd bij wijze van oefening. Als dat zo is zal er na 10 juni nog meer op het wrak te zien zijn. De auto en de sloep zullen op het dek worden geplaatst. Doordat De Kiekuut in ondiep water ligt zullen deze objecten relatief dicht aan de oppervlakte komen te liggen waar iedereen ze kan bekijken. Heb jij al een duik gemaakt op De Kiekuut. Dat is best wel een aanrader voor dit duikseizoen. De Kiekuut is ook leuk als je voor het eerst in Nederland duikt vanwege het heldere water. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht