Duikwrak De Kiekuut succesvol afgezonken in Kraaijenbergse plassen

Dit bericht is geplaatst op 25 maart 2021
Duikwrak De Kiekuut succesvol afgezonken in Kraaijenbergse plassen

Duiken kan voorlopig alleen nog vanaf duikstek De Beers.

Eindelijk! Duikwrak De Kiekuut is op 25 maart 2021 afgezonken in de Kraaijenbergse plassen. Joost en Bram Jochems, lid van Duikersgids Support Team, gaan binnenkort te water om beelden te maken. De instapplaats is nog niet toegankelijk. Duik voorlopig vanaf duikplaats De Beers om het wrak te bereiken. Alle informatie over deze stek vind je in Duikersgids 17. Abonneer je nu! Duikersgids Support: Rob Dahler.

Duiken op De Kiekuut

Wil je al snel op de Kiekuut duiken? Dat kan. Je zult dan wel vanaf duikplaats De Beers een half uur moeten uitzwemmen. De oorspronkelijke instapplaats is nog niet toegankelijk. De Kiekuut ligt op een diepte van ongeveer 10 meter. In juli worden nog een auto en een jacht op het wrak geplaatst. Het moet een duikwrak worden voor iedereen, met het dek als perfect oefenplatform voor cursisten. De Kiekuut is een initiatief van onder meer de stichting Onderwaterrecreatie Cuijk (ORC) en de gemeente Cuijk. Beide partijen waren tijdens het afzinken aanwezig evenals verschillende media, waaronder Omroep Brabant en de Duikersgids. Het project is met vertraging uitgevoerd waardoor het afzinken meerdere malen is uitgesteld. 

Uniek duikwrak 

De Kiekuut is een uniek duikwrak waar de duiksport met spanning op wacht. Veel grote zoetwaterwrakken zijn er niet in Nederland. Met een lengte van dertig meter vindt dit wrak alleen in Le Serpent en Thorn zijn gelijke. In het glasheldere water van de Kraaijenbergse plassen wordt het een prachtig duikobject om naar te duiken. Wrakduikers kunnen het wrak ook binnengaan, er is een reel aangelegd. Behalve een eigen instapplaats zijn er ook plannen voor voorzieningen zoals een steiger, omkleedruimte, toilet en horeca. De mogelijkheid wordt bekeken om duikverenigingen de gelegenheid te bieden om met groepen van de diverse faciliteiten gebruik te maken. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht