Wil je geen scheve gezichten. Reserveer dan geen parkeervak voor je buddy

Dit bericht is geplaatst op 17 mei 2021
Wil je geen scheve gezichten. Reserveer dan geen parkeervak voor je buddy

Vrijwel iedereen vindt dat het niet kan.

Wel of geen parkeerplek reserveren voor je buddy. Iedereen maakt zijn eigen afweging. Maar als je geen scheve gezichten wil, kun je het beter laten. De meeste duikers waarderen dit niet. We kregen bijna honderd reacties op onze stelling. Vrijwel iedereen vindt dat reserveren niet kan. We zetten de opvallendste, grappigste en meest genuanceerde reacties op een rijtje.   

Asociaal gedrag

"Asociaal gedrag! Foto maken en de politie bellen." "Gewoon parkeergeld heffen dan is het probleem zo opgelost." "Dat zijn dezelfde types die een uur blijven hangen om te kletsen waardoor er steeds meer parkeerdruk ontstaat." "Zorg dat je beide op hetzelfde moment aankomt. Dan hoef je ook niet onnodig plekken bezet te houden." "Naast elkaar staan is fijn maar buddycheck kan ook aan de instap." "Je buddy kan ook ergens op je wachten om dan samen een plek te zoeken." "Gewoon wegpakken die stoelen en parkeren, opgelost."  

Het kan wel mits 

"Hangt van de drukte af. Als de hele parking vol staat en je buddies pas uren later arriveren vind ik het niet kunnen. Als ze er met vijf minuten zijn, kan het wel." "Een paar minuutjes een plekje vrijhouden is geen probleem. Urenlang een plek vasthouden is asociaal." "Als het bij één plekje blijft vind ik het niet zo erg. Dat ene plekje is niet het einde van de wereld." "Is het puur om naast elkaar te staan, nope. Is het voor een buddy met ik een slechte rug of een andere handicap. Ja mee eens." "Zolang je er anderen niet mee stoort is het geen probleem. Geef dat gereserveerde plekje op zodra het druk begint te worden."

Niks mis mee

"Niks mis mee, de meeste duikstekken hebben zat parkeerplek." "Ik sta daar ook met mijn camper op drie vakken. Ik sta er vanaf 06:00 uur 's morgens en maak doorgaans twee duiken. Niemand die zich daaraan stoort. Een keer begon ene oude die zelf niet duikt te zagen dat het niet kan? Ik heb hem mijn mening gezegd en daarna was het rap gedaan. Bende klojos." "Ik heb er geen problemen mee. Wie het eerst komt die het eerst maalt." "Van het weekend stonden ze uitgebreid te kamperen en te barbecuen op de parkeerplaatsen. Dat is pas asociaal. Een plaatsje vrijhouden voor je buddy vind ik geen probleem." 

Opvallende reacties

"Als het al niet lukt om tegelijk op de parkeerplaats aan te komen laat het duiken dan ook maar achterwege, dat is dan helemaal een uitdaging." "Kleutergedrag! Stoelen het water in gooien, dan kunnen die buddies bij aankomst gelijk lekker duiken." "Vorig jaar nog getuige geweest van iemand die een plek bezet hield voor zijn buddy en daarom aangereden werd. Een plek reserveren is niet goed maar om dan maar meteen geweld te gebruiken?" "Vraag gewoon vriendelijk of men het goed vindt. In de meeste gevallen zal het geen enkel probleem zijn." "Wat een kinderachtig gedoe allemaal. Neem dan ook je moeder mee om je te helpen met aan en uitkleden."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht