Verrassende nieuwe duikstekken ontdekt voor de nieuwe Duikersgids

Dit bericht is geplaatst op 23 november 2022
Verrassende nieuwe duikstekken ontdekt voor de nieuwe Duikersgids

In februari in jouw brievenbus of haal jouw exemplaar op Duikvaker.

De nieuwe Duikersgids voor seizoen 2023 is in afrondende fase. Ben je benieuwd naar ons duikadvies en de nieuw ontdekte duiklocaties? We leiden je naar een oerbos, verschillende puinriffen, een nieuwe hangcultuur, een stek in een kanaal, een paar stekken over de grens en nog veel meer. Elk jaar updates topduiklocaties en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken in Nederland

De namen van de stekken verklappen we niet maar we lichten wel een tipje van de sluier. Het oerbos is spannend en imposant en de puinriffen kun je met goed zicht bekijken. Deze locaties lijken enigszins op de bij velen zo geliefde Ouderkerkerplas. Ook de hangcultuur is interessant, vooral omdat het enorm veel leven aantrekt. Verder vonden we een oude toplocatie waar het zicht na vele jaren weer hersteld lijkt te zijn. Tijdens een viertal testduiken werd 3 tot 6 meter zicht geregistreerd. Log je duik en help mee om het zicht te monitoren. Behalve nieuwe ontdekkingen ben je ook een aantal aanraders van ons gewend. We baseren ons daarbij op de logberichten. We vonden twee alternatieven voor een steeds drukker wordende toplocatie. Daarnaast vielen twee stekken op vanwege positieve logberichten over het zicht en de waargenomen soorten.

Actueel archief duikkaarten

Wat is nog meer nieuw in de nieuwe Duikersgids? We hebben weer heel wat duikkaartjes geactualiseerd. Bekijk jouw actuele en steeds uitbreidende online duikkaartenarchief op onze duikkaartenpagina. Ben je benieuwd naar de updates en vraag je je af waar die puinriffen, de nieuwe hangcultuur en dat oerbos liggen? Nog even geduld. De nieuwe gids valt in februari 2023 in jouw brievenbus. Of haal jouw exemplaar tijdens Duikvaker op de stand van de Duikersgids. Staat jouw duikschool in de Duikersgids vermeld of heb je een abonnement? Geef in geval van een verhuizing of een andere wijziging alvast je mutaties aan ons door per mail. Je staat dan weer goed vermeld. De komende tijd werken we aan de laatste loodjes om weer een mooie gids uit te brengen. Dank aan alle duikers die een bijdrage leverden!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht