WEST REPART

Nederland, Zeeland

24 / 1 / duikkaart / 8 / 16

WEST REPART

Ron Goedhart
Nederland, Zeeland 10-05-24

Mooie duik mossel cultuur van onder bekeken erg leuk

5 m
14 °C - 12 m

WEST REPART

Duikbuddy Dordrecht
Nederland, Zeeland 17-09-23

Verse hangcultuur. Dozijnen Noordzeekrabben, maar ook zeenaalden, kreeften en Sepiola. Volledig verslag komt op onze site.

3 m
21 °C - 12 m

WEST REPART

Thierry Castelein
Nederland, Zeeland 16-07-23

Met diveteam bubbles en Fun deze Duikstek geprobeerd maar toch niet toegankelijk om te duiken of je bent heel avontuurlijk

1 m
18 °C - 0 m

WEST REPART

Duikbuddy Dordrecht
Nederland, Zeeland 21-05-23

Bord geplaatst. Super zicht, veel leven. Gr.Wier- en Br.Ringspriet, Botervisjes, Zeedonderpad, Noordzeekr. (groot/klein) en Spookkreeftjes

5 m
14 °C - 11 m

WEST REPART

Hilde Ickenroth
Nederland, Zeeland 18-05-23

Tussen de culturen heel goed zich. Prachtig 😁. Mosselen, grote zeesterren, 2 brede plooislakken en geen andere duikers. Geen trap op dijk.

6 m
14 °C - 7 m

WEST REPART

Christian Roels
Nederland, Zeeland 14-04-23

Kan hem niet vinden ondanks een code

3 m
18 °C - 10 m

WEST REPART

Duikersgids Support
Nederland, Zeeland 11-03-23

Log bij West Repart als eerste met een foto.

5 m
7 °C - 14 m

WEST REPART

Duikersgids Support Team
Nederland, Zeeland 10-06-22

Leuke duik! Neem wel de 3 waarschuwingen in acht. Lees onze stekbeschrijving!

4 m
16 °C - 17 m

Bij West Repart duik je vlakbij een enorme mosselhangcultuur. De hangcultuur zit vol leven. Tussen de tientallen begroeide mosselstrengen leven krabben, spookkreeftjes, anemonen, zeenaalden en naaktslakken en op de zandbodem kom je schollen, krabben en ringsprietslakken tegen. Maar, daar blijft het niet bij. Zo dicht bij de inlaatsluis van de Brouwersdam maak je ook kans om haringen of een verdwaalde zeehond te zien. Zwem vanaf de instap uit naar de eerste boei van de hangcultuur, ga onder en duik dan heen en weer langs de mosselfarm. Duik niet oostelijk de mosselkwekerij in. Dit is officieel verboden. In plaats van te lopen naar je auto kun je daarna ook parellel aan de dijk naar de parkeerplaats duiken. Je komt dan in een landschap van wieren terecht vol met leven. De stek is vernoemd naar het nabijgelegen spoorwegmuseum, met spoorwegovergang.

Bijzonderheden

De instapplaats van West Repart ligt net tegenover de spoorwegovergang van het gelijknamige spoorwegmuseum. Parkeer bij duikstek ’t Dolfijntje, eventueel nadat je je duikspullen bij de instapplaats hebt uitgeladen. Loop vervolgens over de dijk langs het spoor van het spoorwegmuseum. In de verte zie je de hangcultuur al liggen. Ga tegenover de spoorwegovergang de dijk af. Zwem dan uit naar de hangcultuur en ga daar kopje onder.

Waarschuwingen

Duik bij West Repart niet oostelijk de mosselkwekerij in. Dit is officieel verboden. Je komt dan in verboden duikgebied terecht. Duik niet als de mosselvisser actief is. Je kunt de boot vanaf de kant zien liggen. Pas op voor pleziervaartuigen. Gebruik eventueel een oppervlakteboei.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="43og7DzPWVy" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>