SITE DE RAPH

Belgie

5 / 2 / duikkaart / 11

SITE DE RAPH

Tom duiker
Belgie, 6-08-23

Rustig duikje. Koi's tegengekomen. Zicht was vrij goed, waarschijnlijk door het bouwverlof.

3 m
12 °C - 20 m

SITE DE RAPH

Filip
Belgie, 20-02-22

Water wordt gebruikt voor spoelen van stenen van naburige groeve waardoor water is als melk. < 1 m.

1 m
6 °C - 30 m

Duiken in Site de Raph lijkt op duiken in een besneeuwde onderwaterwereld. De sneeuw is in werkelijkheid fijn, wit stof dat in een dikke laag op de bodem en de onderwaterobjecten ligt en het zicht snel kan beperken. Onderwaterobjecten in Raph's Carrière zijn onder meer een zeilboot, een autowrak en wat oude bomen. Verder zijn de ruïnes en de oude lier van de groeve, aan de westkant, interessant. Vanaf de lier kom je in oostelijke richting bij een aantal bomen terecht. Ook hier is alles bedekt met stof. Dwars door de stek loopt een lange rotsachtige drop-off die afloopt tot 30 meter. De duikplaats wordt beheerd door duikschool EPSM. Vooraf reserveren per mail. Betaald duiken.

Bijzonderheden

Je duik bij Site de Raph begint met een briefing bij de gesloten Carrière Cosyns, waar je ook je cilinder kunt vullen. Vervolgens word je meegenomen naar Site de Raph. Daar ga je via een drijvend ponton het water in. Aan het ponton is een lijn verbonden die uitkomt bij een autowrak en verschillende ruïnes. Dit zijn overblijfselen van de oude mijn waaronder verlaten huisjes, bouwpuin en een vervallen muur, met doorgangen. Alles ligt bedolven onder een dikke laag wit stof.

Waarschuwingen

Reserveer je duik bij Site de Raph altijd per mail bij duikschool ESPM Bruxelles. Betaald duiken. Zeer goed trimmen in verband met witte stoflaag. Alleen gevorderde duikers die goed kunnen trimmen. Er worden maximaal 30 duikers toegelaten.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="CuiyLAEcdD8" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>