Duikverbod Zeelandbrug. Meld je buddies

Dit bericht is geplaatst op 1 april 2021
Duikverbod Zeelandbrug. Meld je buddies

Trap wordt geblokkeerd en er komt een duikverbodsbord.

Van 24 mei tot 1 november 2021 wordt weer gewerkt aan de Zeelandbrug. Hierdoor kun je in de periode van maandag 7 juni tot en met maandag 28 juni 2021 niet bij de brug duiken. De firma Van Kessel Speciale Technieken en Producten gaat reinigings- reparatie- en conserveringswerkzaamheden uitvoeren in opdracht van de Provincie Zeeland. 

Duiken bij de Zeelandbrug

"We zullen in het duikgebied aan de pijlers 1, 2 en 3," zo meldt het bedrijf in een brief aan de duiksector. "Overigens geldt ter hoogte van pijler 3 al een duikverbod. Dit is genoegzaam bij duikers bekend. Ook aan de pijlers 4 tot en met 7 gaat gewerkt worden en ook dit kennen duikers al als een verboden duikgebied!" Bij werkzaamheden in het duikgebied wordt de trap naar de instapplaats geblokkeerd met een bouwhek en wordt een verbodsbord geplaatst. Werkzaamheden in de verboden duikzones worden aangegeven met een waarschuwingsbord bij de toegangstrap. Wees alert als er gewerkt wordt en volg het duikverbod nauwgezet op. Er wordt gewerkt met zwaar materiaal en werkvaartuigen. 

Waarom werken in het duikseizooen?

De vraag waarom de werkzaamheden midden in het duikseizoen plaatsvinden blijft vooralsnog onbeantwoord. Eerder heeft de NOB hier gesprekken over gevoerd met de Provincie. Omwille van de veiligheid en het duikplezier zou beter buiten het seizoen gewekt kunnen worden. In het verleden hebben werkzaamheden bij de Zeelandbrug meermaals tot gevaarlijke situaties geleid. Het is zelfs voorgekomen dat er duikers in het water lagen. Hierop is alarm geslagen waarna de betrokken partijen tot maatregleen zijn gekomen. Het afsluiten van de trap naar de duikplaats en het plaatsen van verbodsborden zijn daar voorbeelden van. Ook wordt tegenwoordig beter over komende werkzaamheden gecommuniceerd. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht