Duikers ontsnappen aan de dood bij de Zeelandbrug

Dit bericht is geplaatst op 27 september 2018
Duikers ontsnappen aan de dood bij de Zeelandbrug

Onaangekondigd werkschip zorgt voor levensgevaarlijke momenten onderwater

Gisteren heeft zich bij de Zeelandbrug een levensgevaarlijk incident voorgedaan. Marleen van der Giesen en een tiental andere duikers beleefden angstige momenten toen een werkschip in opdracht van de Provincie aanlegde en terplaatse aan het werk ging. "We zijn aan de dood ontsnapt toen ze de meerpalen te water lieten," zegt Marleen zonder een moment te overdrijven. Lees haar relaas. Foto: Marleen van der Giesen. 

Duiken Zeelandbrug

"Het was echt verschrikkelijk," vertelt Marleen. "Ik bevond me bij de eerste pijler van de Zeelandbrug toen het werkschip boven mij aanlegde. Er waren op dat moment meer duikers te water die het zelfde ervaren hebben. Plotseling donderden enkele meerpalen naar beneden tussen ons in. Ik denk dat een van de palen op niet meer dan vier meter van mij door het water boorde. Een andere paal mistte een duiker op een haar na. Die is letterlijk aan de dood ontsnapt. Het was een angstige situatie, elk moment zou er weer een paal naar beneden kunnen komen."

Schipper reageert niet op waarschuwing

Na het incident spoedt Marleen zich naar de kant waar de schipper probeert te waarshuwen. Ik schreeuwde dat er nog meer duikers onderwater lagen maar ze gingen gewoon door. Echt onverantwoord. De werkzaamheden zijn ook nergens een aankondiging. Niemand wist dat er die dag werkzaamheden zouden plaatsvinden bij de Zeelandbrug. Het is een wonder dat er geen doden en gewonden zijn gevallen. De Nederlandse Onderwatersport Bond is van het incident op de hoogte gesteld en onderneemt actie. De afgelopen weken deden zich bij duikstek Galjoen Zonder Poen soortgelijke incidenten voor met het charterschip, de Beatrix 2. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht