Provincie wil trap Zeelandbrug afsluiten bij werkzaamheden

Dit bericht is geplaatst op 11 december 2018
Provincie wil trap Zeelandbrug afsluiten bij werkzaamheden

Onderzoek naar duikincident toont veel fouten aan die aangepakt moeten worden.

De Provincie Zeeland wil bij werkzaamheden aan de Zeelandbrug de trapopgang naar de duikstek afsluiten met een bouwhek. Dit is een van de aanbevelingen in een rapport dat is opgesteld naar aanleiding van het incident dat op 26 september 2018 plaatsvond bij de brug. Het rapport, dat op 11 december 2018 door de Provincie is uitgebracht, toont een reeks van fouten aan die aangepakt moet worden om herhaling te voorkomen.

Duiken Zeelandbrug

Wat mis ging is dat zowel het werkship als de duikers niet van elkaars aanwezigheid op de hoogte waren. Een andere belangrijke aanbeveling in het rapport betreft dan ook de bebording. Ten tijde van het incident waren de eerder geplaatste waarschuwingsborden niet meer aanwezig. Mogelijk zijn ze verwijderd door vandalen. Daarom wordt voorgesteld om de bebording als schildering aan te brengen op de pijlers van de brug. Verdere aanbevelingen betreffen vooral de communicatie. Zo moeten nu alle werkzaamheden gemeld worden, ook als er even kort bij de twee pijlers gewerkt moet worden. Een van de oorzaken van het incident is dat de laatste afrondende werkzaamheden niet gemeld zijn aan de NOB.

Preventieve maatregelen 

Als oorzaken van het incident worden verder nog een reeks van oorzaken genoemd waaronder het ontbreken van een goede inventarisatie van alle recreanten, het vertrouwen op aannames over hoe en met wie gecommuniceerd is, het niet vastleggen van afspraken en het niet door duikers gebruiken maken van duikvlaggen of -boeien omdat deze als onhandig en onveilig worden beschouwd. De aanbevelingen in het rapport moeten leiden tot preventieve maatregelen die eventueel ook op andere Zeeuwse duiklocaties kunnen worden toegepast.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht