Nieuwe vulautomaat bij duikplaats Kattendijke Parking (64)

Dit bericht is geplaatst op 2 april 2021
Nieuwe vulautomaat bij duikplaats Kattendijke Parking (64)

Nette behuizing en verlichting.

In april 2021 is bij duikplaats Kattendijke Parking (64), ook wel Wemeldinge Parking genoemd, een nieuwe vulautomaat geplaatst. De automaat heeft een nette behuizing met afdak en verlichting. De Wemeldingse Ademlucht Container (WAC), zoals het genoemd wordt, is een gezamenlijk initiatief van Camping Linda en Duikshop Oktopussy. Duikersgids Support Team: Ferry Stam. 

Vullen met muntjes

De WAC bevindt zich links van het toiletgebouw bij de duiikstek en vormt een mooie aanvulling op de bestaande faciliteiten. Het systeem voorziet in drie vulpanelen (lucht 200 bar, lucht 300 bar en Nitrox 32% 200/300). Je staat er uit de wind en je kunt droog je cilinders vullen met de duikplaats op loopafstand. De betaling geschiedt via een muntjessysteem. Muntjes kosten 1 euro per stuk en zijn goed voor 650 liter lucht of 350 liter Nitrox 32%. De muntjes zijn verkrijgbaar via de pinautomaat bij de vulcontainer. Je kunt ze per 5 of 10 stuks kopen. Daarnaast kun je nu voor muntjes terecht bij Camping Linda en later ook bij Hotel Eetcafe Smits aan de Wilhelminastraat in Wemeldinge.

Duiken bij Kattendijke  

Er wordt gegregeld bij Kattendijke Parking gedoken. Voor velen is het een van de mooiste en meest diverse duikstekken aan de zuidkant van de Oosterschelde met een mooie onderwaterwereld waar je onder meer krabben, kreeften, scholletjes, botervissen en zeeanjelieren tegenkomt. Ga je hier binnenkort duiken? Je kunt er tegenwoordig dus ook vullen. Goed nieuws. Meld het ook aan je buddies! Ben jij al klaar voor het nieuwe duikseizoen? Je vindt alle nieuwe en interessante duikstekken in Duikersgids 17, local diving edition. De Duikersgids verschijnt elk jaar in februari met een duikadvies voor het komende seizoen. Neem snel een abonnement!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht