De verborgen grot in de Put van Ekeren

Dit bericht is geplaatst op 19 september 2020
De verborgen grot in de Put van Ekeren

"Als je op het juiste moment van de dag komt is het fabelachtig mooi."

De verborgen grot in de Put van Ekeren. Sommige duikers kennen het maar de meeste nog niet. Zelfs duikers die al jarenlang elke week in de Put van Ekeren duiken hebben er nog nooit van gehoord. Dirk Van den Bergh ging ernaar op zoek en had succes. Zijn reactie zegt meer dan genoeg. "Als je op het juiste moment van de dag komt, is het fabelachtig mooi." Video: Dirk Van den Bergh. Bekijk video:

Leuk duikdoel in Put van Ekeren

"Misschien is het maar goed dat nog niet zoveel duikers de grot kennen," zegt Dirk, "anders zou hij nu alweer verdwenen zijn. Maar, de Put van Ekeren is niet zo groot. Als je even nadenkt en goed zoekt moet je de grot kunnen vinden." Een echte grot is het natuurlijk niet, de structuur bestaat niet uit rotsen maar uit planten. Toch is de plantengroei zo weelderig dat er wel degelijk een gebied is ontstaan dat meterslang overdekt is, met slechts een paar openingen. Waar moet je zoeken? Zelfs duikers die al jarenlang in de Put van Ekeren duiken weten het niet precies. "Ik weet dat het gebied links vanaf de invalidensteiger ontzettend dicht begroeid is," aldus Joost Jochems," maar de exacte locatie ken ik niet. Ook Thierry van den Plas en Dirk Donald Hanssens, die de Put van Ekeren allebei als hun broekzak kennen, weten niet waar de grot ligt. Een leuk duikdoel dus om naar op zoek te gaan!

Prachtig, maar wees voorzichtig!

Duikers die de grot wel kennen, praten er vol bewondering over. Dirk van den Berg: "De grot wordt gevormd door de begroeiing die momenteel heel weelderig is in de Put van Ekeren. Het is een open plek die overkoepeld wordt door planten, met slechts enkele openingen waar je in en uit kan. De grot zelf is zo'n 15 meter lang en 4 tot 6 meter breed en het is er werkelijk prachtig. Baarsjes komen er schuilen en het decor boven je hoofd, met de zon die door de planten priemt, is fabelachtig mooi. Je ziet er ook veel kleine visjes en grote snoeken. Als duiker moet je wel zeker van je zaak zijn als je de grot in gaat. Als er iets zou gebeuren of je zou in paniek raken en toch opstijgen, dan raak je onherroepelijk verstrikt tussen de planten!" Ben je nieuwsgierig geworden naar dit mysterie? De grot zal er niet lang meer zijn. De plantengroei is al bijna op z'n retour en steeds meer duikers zullen de locatie weten te vinden. Ga snel op zoek en log je duik op Duikersgids..! Tot slot. Ga het gebied niet binnen als het niet veilig voelt.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht