Het autowrak in de Put van Ekeren

Dit bericht is geplaatst op 3 oktober 2020
Het autowrak in de Put van Ekeren

Hoe is het in de Put van Ekeren terechtgekomen?

Het autowrak in de Put van Ekeren. Je hoort er weinig over en ook op de Duikersgids kaart kom je het wrakje niet tegen. Dat komt omdat de auto volledig begroeid is. Toch zijn onderdelen zoals de carrosserie en de benzinetank nog goed herkenbaar. Duikers van GUE-BE gingen op zoek en vonden het. Video: Ben van Asselt. Bekijk video: 

Zo vind je het wrak

Nu de tunnels van Ekeren langzaam verdwijnen is er een nieuw duikobject nodig om naar op zoek te gaan. Veel is over het wrak niet bekend. Wat is het merk? Hoe is het in de Put van Ekeren terechtgekomen? Waar ligt het precies? Ga vanaf de gewone steiger te water. Duik dan oostelijk (rechts) op 6 meter diepte en houdt deze richting ongeveer dertig minuten aan. De auto ligt op een glooiende helling. Je herkent onder meer de radiateur en een van de banden. De rest van het wrak bestaat uit de carrosserie en een helebooel losse wrakdelen.  

Een absolute aanrader

De Put van Ekeren is een van de mooiste en meest gevarieerde duikstekken van Nederland en België. Bepalend voor deze duikparel zijn onder meer het prachtige zicht, de grote biodiversiteit, de mooie wanden en de weelderige begroeiing. Een duik in de Put van Ekeren stelt bijna nooit teleur. Heb je er nog nooit gedoken? De Put van Ekeren is geschikt voor duikers van elk niveau en er is een speciale instapplaats voor mindervaliden. De Put is een absolute aanrader. Wil je altijd de meest actuele informatie over nieuwe en bekende duiklocaties. Abonneer je nu.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht