Parende zeepaardjes in de Oosterschelde. Schitterend..!

Dit bericht is geplaatst op 17 oktober 2018
Parende zeepaardjes in de Oosterschelde. Schitterend..!

"Ik wist dat het vrouwtje er ook zat. Ineens had ik ze samen voor de lens."

Deze foto van twee parende zeepaardjes in de Oosterschelde is gemaakt door de Belgische duiker, Luc Rooman op dinsdag 17 oktober. De foto is schitterend. Je ziet de twee zeepaardjes in een paringsitueel. En dat allemaal gewoon bij ons in de Oosterschelde. "Right time, right place," zegt Luc vol trots. Wat vind jij van zijn foto? Foto: Luc Rooman.

Duiken in de Oosterschelde

Natuurlijk willen we weten hoe hij de foto heeft gemaakt. "Er kwam veel geluk bij kijken," vertelt Luc, "al heb ik er ook veel tijd in geïnvesteerd. Ik gebruik een dubbelset waarmee ik tot wel twee uur in het water kan blijven. De foto is gemaakt op 12,5 meter diepte. Het rode het mannetje had ik al enkele malen gefotografeerd. Ik wist dat het een mannetje moest zijn want het diertje was overduidelijk zwanger. Dat betekende dat er ook een vrouwtje moest zitten maar tot gisteren heb ik haar niet kunnen vinden. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik ze samen aantrof, met deze foto als resultaat."

Zeepaardjes in de Oosterschelde

Luc fotografeerde het paartje niet bij de locatie waar de laatste tijd vaak een zeepaardje wordt gespot, maar op een andere duikstek in de Oosterschelde. Zijn waarneming toont wederom aan dat er steeds meer zeepaardjes in de Oosterschelde worden gespot op tal van locaties. Opmerkelijk aan de foto van Luc is de bijzondere rode kleur van het mannetje en het feit dat het om een paartje gaat. Filmbeelden heeft Luc niet. "Je kunt maar één ding tegelijk goed doen," zegt hij, "filmen of fotograferen." 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht