Sportduiker spot zeepaardje... op strand van Kijkduin

Dit bericht is geplaatst op 27 augustus 2019
Sportduiker spot zeepaardje... op strand van Kijkduin

"Ik wist dat ik iets moest ondernemen."

Sportduiker Marco Akerboom wandelde op 24 augustus 2019 op het strand van Kijkduin toen er iets compleet onverwachts gebeurde. In een waterpoeltje, buiten het bereik van de branding, zat een zeepaardje. Even is er de verwarring. "Dit is de Oosterschelde toch niet," gaat het door hem heen. Dan komt hij in actie om het diertje te redden. Foto: Marco Akerboom.

Duiken in de Oosterschelde

"Dit was wel het laatste dat ik verwachtte," zegt Marco. "Een zeepaardje op het strand van Kijkduin in plaats van in de Oosterschelde. Het dier zat in een poel van water en zag er levendig en gezond uit. Kinderen hadden hem in de branding gevonden en daarna in een waterpoeltje geplaatst. Ik wist dat ik iets moest ondernemen en wendde me tot de kinderen. Ze hadden meer dietjes verzameld en waren zich niet bewust van hun bijzondere vangst. Na enig overleg met de kids heb ik het zeepaardje levend en wel terug in zee gezet. Hoe zou jij dit beleefd hebben. Marco vertelt hier zelf zijn verhaal.

De redding van het zeepaardje

Zaterdagmiddag wa het supermooi weer, dus lekker naar Kijkduin gereden om nog even het strand op te gaan. Het was afgaand water, bijna laag. Kinderen waren druk bezig poeltjes te graven om ze  te vullen met zeediertjes. Altijd leuk om even naar te gaan kijken dacht ik. Ik verwachtte het bekende spul maar tot mijn grote verbazing zag ik in één van de poeltjes een zeepaardje. Een meisje vertelde mij dat het was aangespoeld. Ik vertelde hoe zeldzaam haar vonst was, maar dat het wel verstandig zou zijn om het zeepaardje weer terug in zee te zetten. Gelukkig was zij het daar mee eens en ging het zeepaardje levend en wel weer terug het ruime sop in. Het kan raar lopen, wat je wekenlang in de Oosterschelde zoekt vind je op het strand van Kijkduin. Al met al een mooie en vooral bijzondere ervaring."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht