ZAMBEZE

Portugal

/ 3 / duikkaart / 3D wraktour

De Zambeze voerde talrijke missies uit, waaronder diverse transport- en evacuatiemissies. Daarnaast heeft het schip enkele reddingsmissies op haar naam staan voor zieken en gewonden. De Zambeze assisteerde ook bij een aanvaring tussen de marinevrachtschepen Diprity (Cyprus) en Angel (Japan). Tijdens dit incident, waarbij het Japanse schip zou zinken, werd een aantal Japanse bemanningsleden vermist. Het schip is vernoemd naar de Zambeze rivier in Mozambique. Het werd op 30 oktober 2012 afgezonken voor de kust van Portimao in Portugal in het kader van het Ocean Revival Project.

Bijzonderheden

Je duikt bij de Zambeze altijd met een duikschool. Boek een boottrip. Soort: Patrouilleschip. Bouwer: Mondego Shipyards, Figueira da Foz. Bouwjaar: 1961. Bemanning: 33 koppen. Te water lating: 1971. Afgezonken als duikwrak voor het Ocean Revival Project: 21 september 2013.

Waarschuwingen

Houd je aan de voorschriften van het Ocean Revival Park.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="x52axnwwlbt" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>