PREEKHIL RIF

Nederland, Zuid Holland

4 / 1 / duikkaart / 15 / 1

PREEKHIL RIF

Duikersgids Support
Nederland, Zuid Holland 24-01-24

Log jij dit seizoen als eerst in deze nieuwe stek?

7 m
3 °C - 9 m

Preekhil Rif is typisch een stek waar het nadeel ook het voordeel is. De dichtstbijzijnde parkeerplaats ligt in de haven van Ouddorp, op 800 meter lopen. Een flinke wandeling dus. Maar de rust en schoonheid die je daarvoor terugkrijgt zijn ongeëvenaard. Je duikt hier nog mooier dan in Preekhil De Val en De Bunker. Velden met sponzen, oesters, zakpijpen, zeeanjelieren en zeedahlia’s glijden aan je voorbij in het heldere water. De loopafstand hoeft overigens helemaal geen issue te zijn. Neem een bolderkar mee om je duikspullen te vervoeren en het probleem is opgelost. Een bootduik is natuurlijk ook een optie. Let op openingstijden als je vanaf de kant duikt.

Bijzonderheden

Je loopt bij Preekhil rif vanaf de haven van Ouddorp of vanaf de parkeerplaats Preekhilpolder, aan de Blomweg, naar de instapplaats. De instap ligt precies voor boei SP27. Er staat daar een bankje waar je je set op kunt bouwen. Klauter vervolgens zo voorzichtig mogelijk de dijk af. Voor je ligt een prachtig duikgebied waar weinig gedoken wordt en veel te zien is.

Waarschuwingen

Ga niet oostelijk van Preekhil rif te water, richting de haven van Ouddorp. Er staat een verbodsbord. Bij de instapplaats van Preekhil rif liggen ongelijke stenen. Neem eventueel een touw mee om het water in te gaan. Lange loopafstand vanaf de parkeerplaats. Neem een bolderkar mee of maak een bootduik. Natuur- en stiltegebied. Alleen toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="F4q5CBZefn8" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>