OLD SLAVE WATER INLET

Bonaire

/ 3

De Old Slave Water Inlet dankt haar naam aan vroeger tijden. De duikstek ligt precies naast de inlaat waar in de slaventijd zeewater werd gewonnen ten behoeve van de zoutpannen. De drop off vormt een geliefde leefomgeving voor tarpons en loopt vanaf 8 meter vrij steil af tot 35 meter. Precies voor de radarmast kom je in het ondiepe gedeelte (4 meter) elandgeweikoraal tegen van monumentale afmetingen. Vanaf 5 meter gaat de begroeiing over in prachtig hard en zacht koraal.

Bijzonderheden

De Old Slave Water Inlet ligt net ten zuiden van de radarmast. De stek heeft een grote afstap, die wat lastig kan zijn, maar eenmaal in het water kom je op een mooie, vlakke bodem terecht zonder obstakels. Maak niet de fout om in de gleuf, net voor het oude kanaaltje, te water te gaan. Je moet je dan tussen de rotsformaties door manoeuvreren, wat heel lastig kan zijn wanneer er wat golfslag staat.

Waarschuwingen

Duik bij Old Slave Water Inlet alleen met een lokale gids en bij kalme weersomstandigheden. Behalve langs de drop off kan hier ook een sterke zuidelijke stroming staan aan de kant. Houd daar rekening mee met bij het uitzwemmen, nadat je te water bent gegaan. Links en rechts van de instap bevinden zich net onder het wateroppervlak vervelende rotsformaties. Je ziet ze vanaf de kant liggen als donkere plekken.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="xq7dOS4MjvY" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>