LENTSE PLAS

Nederland, Gelderland

6 / 1 / duikkaart / 6 / 5

LENTSE PLAS

Dive into travel
Nederland, Gelderland 17-03-23

Weinig tot geen leven en matig zicht

2 m
6 °C - 10 m

LENTSE PLAS

Duikersgids Support Team
Nederland, Gelderland 27-07-22

Duikstek in ontwikkeling met reeks grote bomen. Volg de beschrijving! Bij overlast wordt de locatie door de gemeente gesloten.

2 m
15 °C - 16 m

De Lentse plas is een duikstek met redelijk zicht en een groeiende biodiversiteit. Interessant zijn vooral de grote, oude bomen aan de westoever. Ze doemen een voor een op tijdens je duik. Je duikt langs groenzones aan de oever om kleine vissen te spotten en in het zand zie je hier en daar wat grondeltjes. Vervolgens steek je de plas diagonaal over op zoek naar de bomen. Er doemen tussen de 5 meter en 15 meter zeker vijf bomen op. Ze zijn imposant om te zien en ze trekken veel klein leven aan. De Lentse Plas is niet geschikt voor groepen. De instapplaats ligt bij een woonwijk en er is weinig parkeerruimte. Wees discreet. Bij klachten wordt deze locatie gesloten op last van de gemeente Nijmegen.

Bijzonderheden

Je gaat te water vanaf een zandoever aan de oostkant. Je mag ook vanaf het strand te water aan de noordoever. Dit valt af te raden. Deze locatie blijft lang ondiep en is in het seizoen druk en dicht begroeid. Aan de zuidoostkant bij Lentse Kust ligt een steiger. Daar mag je geen gebruik van maken zonder toestemming van het paviljoen.

Waarschuwingen

Duik in de Lentse Plas niet met groepen om drukte en overlast te voorkomen. Bij overlast wordt de duikplaats op last van de gemeente gesloten. Beperkte parkeerruimte. Woonwijk, wees discreet met omkleden. De steiger aan de zuidoostkant mag je alleen gebruiken met toestemming van het paviljoen. Gemotoriseerde vaartuigen verboden.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="quxmFoBsAUP" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>