ONK Fotografie en - Videografie 2020. Doe jij dit jaar mee?

Dit bericht is geplaatst op 27 februari 2020
ONK Fotografie en - Videografie 2020. Doe jij dit jaar mee?

Het ONK wordt jaarlijks georganiseerd door de NOB.

Dit jaar wordt weer het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en - Videografie gehouden. Met meer dan honderd deelnemers is het de grootste onderwatershootout-wedstrijd van Nederland en België. Het ONK wordt jaarlijks georganiseerd door de NOB. Doe jij dit jaar mee? Schrijf je nu in! Foto: Brenda de Vries.

Jouw foto in de Duikersgids

De wedstrijd wordt in twee perioden gehouden: Een week in mei en een week in september. Op 28 november is de spannende prijsuitreiking. Wellicht val je in de prijzen. Daarnaast maak je kans dat jouw foto in de Duikersgids komt te staan. Geef bij je inschrijving aan dat je je foto's beschikbaar stelt voor publicatie in de Duikersgids. Er zijn verschillende categorieën waaraan je kunt deelnemen: Het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Starters. Deze wedstrijd is voor minder ervaren of beginnende fotografen en filmers. Daarnaast zijn er: Het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Masters voor ervaren fotografen en filmers, de Zoet Water Wedstrijd voor beginnende en ervaren fotografen, de No Limits Wedstrijd voor beginnende en ervaren fotografen en de Teamwedstrijd voor fotografen die nog niet zelfstandig aan een wedstrijd willen deelnemen en eerst onder begeleiding van een coach ervaring willen opdoen.

Meest populaire wedstrijden

De Zoet Water Wedstrijd en het ONK Starters voor fotografen zijn de meest populaire wedstrijden. Hieraan doen meer dan dertig deelnemers mee. De wedstrijden vinden plaats in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en het Haringvliet. Voor de Zoet Water Wedstrijd mag in duikplassen in heel Nederland gedoken worden. Het ONK Starters Onderwaterfotografie heeft twee categorieën: Beste Foto en Thema Foto. Het ONK Masters Onderwaterfotografie heeft er vijf: Thema Foto, Macro, Groothoek, Groothoek met model en Visportret. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap (Masters) mag in het jaar daarop meedoen aan het Wereld Kampioenschap Onderwaterfotografie. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht