De verborgen duikparel voor onderwaterfotografen

Dit bericht is geplaatst op 5 september 2020
De verborgen duikparel voor onderwaterfotografen

"Het is een ondiep, uitgestrekt gebied met volop natuurlijk licht."

Ergens in de Grevelingen ligt een verborgen duikparel voor onderwaterfotografen. De stek voldoet aan alle voorwaarden om de mooiste onderwateropnamen te maken. Het is wellicht de perfecte tip voor deelnemers aan het ONK Onderwaterfotografie. De stek staat exclusief in de nieuwste Duikersgids. Abonneer je nu. Duikersgids Support Team: Leo Ket.

Winnende foto's

Allereerst hoef je voor deze stek niet overdreven ver met je apparatuur te lopen. De 150 meter vanaf de parkeerplaats naar de instapplaats is nog enigszins te overzien. Wat ook heel belangrijk is, de bodem is in dit gedeelte van de Grevelingen nog volop in leven. De stek is ondiep waardoor er voldoende zuurstof en licht is om het onderwaterleven te ondersteunen. Kortom, je vindt hier alle voorwaarden bij elkaar om tot winnende foto's te komen, voldoende licht, kleur en onderwaterleven. Druk is het hier niet. Het is een nieuw ontdekte duikplaats waar nog niet gelogd is. Je kunt dus rekenen op een onderwaternatuur die weelderig en gezond is. Heb je al zin om deze duiklocatie te gaan onderzoeken?

Uitgestrekt, ondiep gebied

De onbekendheid van deze locatie is een groot voordeel, de natuur is nog onbeschadigd. Tegelijkertijd is dit ook een nadeel. Doordat er nog niet gelogd is, is de actuele situatie onbekend. Leo Ket, die de stek eind vorig jaar in kaart bracht en al langer hier duikt, is echter vol lof. "Het is een uitgestrekt, ondiep gebied met volop natuurlijk licht," zegt hij. "Je moet wel goed kunnen trimmen en de nodige duikervaring hebben, maar dan heb je ook wat." Neem je deel aan het ONK Onderwaterfotografie en vind je het een poging waard? Bekijk de locatie en kenmerken van dit duikpareltje voor onderwaterfotografen. Een andere tip. Zoek op Duikersgids in logberichten op het woord foto en kijk wat duikers hierover gelogd hebben en op welke locaties.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht