Vernieling koraalaanplant Marie Pampoen heeft te maken met zakelijk geschil

Dit bericht is geplaatst op 24 augustus 2021
Vernieling koraalaanplant Marie Pampoen heeft te maken met zakelijk geschil

"Al ons jarenlange werk is voor niets geweest."

De vernieling van de koraalaanplant bij Marie Pampoen, in juni van dit jaar, heeft alles te maken met een zakelijk geschil. Dit meldt Curacao.nu. Op de plek waar de koraaltuinen zich bevonden, biedt een lokaal bedrijf nu toeristische wandelingen op de zeebodem aan. Duikcentrum Scubaçao, die de aanplant beheerde, reageert verslagen. Duikersgids Support Team: Yahya Landman. Video: NTR Caribisch Netwerk. Bekijk video: 

Duiken op Curaçao

Scubaçao startte de koraalaanplant in 2015 als partner van Reef Renewal Curaçao. In juni 2021 werd de gehele aanplant vernield, waarna het duikcentrum meerdere oproepen deed om de daders te vinden. Nu blijkt aan de vernieling een zakelijk conflict ten grondslag te liggen. Een plaatselijk bedrijf achtte de aanplant illegaal en biedt op deze plek nu toeristische wandelingen aan. Het stuk zeebodem dat zij voor hun activiteiten gebruiken zou illegaal zijn opgeeist. Scubaçao vindt de aantijging onterecht. Het bedrijf verklaart op haar beurt aan alle juridische eisen te voldoen. "Wij beschikken sinds het begin van onze activiteiten over alle benodigde vergunningen om een koraalaanplant te onderhouden." 

Werk voor niets

Duikers en natuurliefhebbers reageren vol ongeloof. Waar eerder kwetsbare koraaltuinen stonden wordt nu door toeristen over de zeebodem gewandeld. De dagelijkse zorg voor de aanplant heeft plaats gemaakt voor een zakelijk geschil over de rechtmatigheid van het project. "Hoe treurig is dat," klinkt het van verschillende kanten. Wat de uitkomst ook mag zijn, het koraal is weg. "Dat klopt," zeggen duikers van Scubaçao, "er is niets meer van over. Al ons jarenlange werk is voor niets geweest." Op de vraag van Curacao.nu of het toeristische bedrijf dat de wandelingen aanbiedt zelf wel een vergunning heeft, reageert het bedrijf bevestigend. Later claimen zij geen vergunning nodig te hebben. "Wij hebben geen vergunning nodig om in open zee activiteiten aan te bieden," luidt het verweer. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht