Reddingsduikers Thaise grot in Nederland ter promotie van 'The Rescue'

Dit bericht is geplaatst op 25 oktober 2021
Reddingsduikers Thaise grot in Nederland ter promotie van 'The Rescue'

Reconstrucies ter plaatse en echte, nog nooit vertoonde beelden.

De reddingsduikers, die in 2018 op spectaculaire wijze een jeugdvoetbalteam redden uit het Thaise grottenstelsel Tham Luang, zijn volgende maand in Nederland. Het team komt ter promotie van de documentaire, The Rescue, die op 11 november in première gaat. The Rescue is het bloedstollende verhaal van de redding met reconstructies ter plaatse en echte, nog nooit vertoonde beelden. Absolute aanrader! 

Duiken in Thailand

The Rescue is nergens een herhaling van zetten, maar een absolute 'must see' als je destijds de reddingsactie gevolgd hebt. Dat vooropgesteld. Integendeel. Met ijzingwekkende details wordt invulling geven aan wat we toen gemist hebben. The Rescue richt zich op de reddingsduikers en geeft ze een gezicht. Je maakt kennis met de beste grotduikers ter wereld. Ook zij hadden, ondanks al hun ervaring, nog nooit zoiets meegemaakt. Want als er een ding in The Rescue duidelijk wordt is het wel de enorme uitdaging waar het reddingsteam voor stond. Hun overwegingen en twijfels, afgewisseld met beelden van schreeuwende moeders bij de opening van de grot, maken dat je onafgebroken naar The Rescue blijft kijken. De beelden zijn uniek omdat je ineens in het hart van de operatie staat tussen personages die je nu beter hebt leren kennen. Je beleeft de reddingsactie zoals zij het beleefd hebben terwijl de hele wereld in vertwijfeling aan de buis gekluisterd was.

Indrukwekkende momenten

The Rescue zit vol indrukwekkende momenten. Een daarvan is het moment waarop er wrijving ontstaat tussen de Thai Nay Seals en de ervaren grotduikers. Je ziet afgetrainde professionals die maar moeilijk kunnen geloven dat ze dit echt aan een groep mannen van middelbare leeftijd moeten overlaten. Lange tijd wordt de redding door iedereen als een 'lost cause' gezien. Als de jongens uiteindelijk gevonden worden heerst er euforie maar op de terugweg leeft bij iedereen de gedachte dat ze ze nooit meer levend zullen zien. En dan het idee om de jongetjes tijdens de reddingsactie te verdoven dat tot het laatst als onmogelijk wordt beschouwd. The Rescue is gemaakt door Free Solo in samenwerking met National Geographic Documentary Films en gaat op 11 november in Nederland in première. De film zal in Nederland in meer dan zeventig bioscopen te zien zijn. We zijn in gesprek met de distributeur om vrijkaartjes weg te geven. Leden van Duikersgids Support Team en Duikersgids abonnees maken meer kans er eentje te winnen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht