De Grüblesee. Duiken in water voor sneeuwkanonnen

Dit bericht is geplaatst op 11 september 2021
De Grüblesee. Duiken in water voor sneeuwkanonnen

"Het is weer eens iets heel anders dan normaal."

Duikstek de Grüblsee is om meerdere redenen bijzonder. Je duikt hoog in de Oostenrijkse Alpen. Je duikt in water dat in de winter gebruikt wordt om kunstsneeuw van te maken. En je duikt tussen duizenden vissen die je mag voeren. Brenda de Vries en haar buddies beleefden het op dinsdag 7 september 2021. Duikersgids Support Team: Brenda de Vries. Bijzondere duikstekken in Nederland vind je in de Duikersgids. Abonneer je nu

Duiken in de Alpen 

Als je aankomt bij de stek, meld je je bij een van de allerhoogste duikcentra van Europa. De Grüblesee ligt op niet minder dan 1160 meter. Het echtpaar dat de duikstek beheert, voorziet je van alle benodigdheden en serveert de lekkerste gerechten. Althans in de zomer. In de winter veranderen ze de duikschool in een skihut. Dan gaan de pompen aan om de sneeuwkanonnen te voorzien van water en start de sneeuwpret. "Het zicht was niet zo heel goed," vertelt Brenda over haar duik, "en dat had deels te maken met de enorme hoeveelheid vis die je uitzicht belemmert. De forellen zwommen steeds tussen jou en het te fotograferen onderwerp of ze zwommen letterlijk tegen je camera aan. We hebben ontzettend genoten. Het is weer eens iets heel anders dan normaal." 

Het Alpenaquarium 

De Grübelsee wordt ook wel het Alpenaquarium genoemd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vele vissen. Er zwemmen honderden forellen maar je komt ook een paar andere soorten tegen. Het voeren van de dieren is een waar spectakel. Vanuit het duikcentrum kun je speciale voerballen meekrijgen die in een mum van tijden honderden forellen aantrekken. Toch is vis niet het enige dat je ziet. Brenda dook samen met Jurry de Vries, Joost Mulleman, Nandor Klein en Zoltán Pap en het vijftal kwam ook verschillende beelden tegen. Brenda maakte een serie prachtige foto's die je hier kunt bekijken. Na haar duik voegde ze deze bijzondere duikstek toe aan het Duikersgids platform om onze nieuwe portal te testen. Jij kunt met de lancering van de nieuwe Duikergids app, deze maand, ook toegang krijgen tot de portal. Welke stek ga jij toevoegen. Kijk overigens altijd eerst of de stek niet al op Duikersgids bestaat!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht