Support Team gestart met testen nieuwe Duikersgids app

Dit bericht is geplaatst op 28 augustus 2021
Support Team gestart met testen nieuwe Duikersgids app

Zo test je de app efficient als je aan de beurt bent.

De nieuwe Duikersgids app is vandaag voor het eerst in de praktijk getest. Duikers van Duikersgids Support Team gebruiken de app de komende weken om de werking ervan te beoordelen. Ben je tester en heb je nog niks gehoord? Dat kan nog komen. Er wordt telkens een klein groepje testers uitgenodigd. Abonnees krijgen voorrang. Abonneer je nu. 

Test start met Android

De test die vandaag begonnen is, betreft in eerste instantie de Android-versie. iOS volgt later. Voorafgaand is een uitgebreide interne test uitgevoerd waarbij de belangrijkse bugs en issues zijn gefixt. De praktijktest bestaat uit verschillende fasen met steeds meer testers en telkens een nieuwe, geupdate testversie. Hiermee houden we het overzicht en voorkomen we een overvloed aan testresultaten in één keer en een teveel aan dubbel gemelde bugs. De focus is vooral gericht op nieuwe functies zoals het aanmaken van een profielpagina, het beheren van het logboek eerste versie, het plaatsen van logberichten met meerdere foto's, het zoeken van winkels, het aanmaken van een nieuwe duikstek en het corrigeren van een duikstek (op een PC).

Zo test je de Duikersgids app

Hoe kun je de Duikersgids app efficiënt testen als je straks aan de beurt bent? We vragen je eerst om je gegevens: Je telefoonnummer, het soort toestel dat je hebt, de Android-versie waarop je telefoon draait en het email-adres dat je op je telefoon gebruikt. Daarna sturen we je een link. Volg deze link naar de testomgeving in de Play Store. Download de app en begin met het inloggen. Je logt in met de inloggegevens die je nu ook al gebruikt op de website. Heb je nog geen account, maak er dan eentje aan. Testresultaten geef je als volgt per mail door: Beschrijf nauwkeurig waar je tegenaan loopt. Wat gaat mis? Onder welke omstandigheden? Welke stappen heb je ondernomen? Maak een sceenshot en mail je bug of issue aan ons door. Let op! Je logberichten zijn ook in de oude app en op onze website zichtbaar. Plaats bij voorkeur echte logberichten met echte foto's.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht