AED's op duikstekken in Nederland en België

Dit bericht is geplaatst op 18 maart 2019
AED's op duikstekken in Nederland en België

Volg een EHBO-Cursus of een Cursus Duiker-Redder.

Op welke duikstekken hangt een AED? En gebruik je zo'n apparaat? Iedereen mag in principe een AED bedienen. Een AED geeft gesproken instructies over onder meer drukritme en beademing. Maar, het is natuurlijk veel beter om een EHBO-cursus of een cursus Duiker-Redder te volgen. Weet jij waar ze hangen? Enkele voorbeelden. Duikersgids Support Team 

AED's op duikstekken

Op de volgende duikstekken hangt, voor zover bij ons bekend, een AED. In de omgeving van duikstek De Beldert zijn drie AED's aanwezig. Duikcentrum De Beldert zelf beschikt over een AED. Het apparaat hangt in de winkel, links bij de ingang en is alleen tijdens openingstijden beschikbaar. Naast duikcentrum De Beldert is de duikvereniging, TOV Gagnan, gevestigd. Ook zij hebben een AED. De vereniging is niet vrij toegankelijk, het apparaat is in principe bedoeld voor verenigingsleden. Verder hangt er nog een AED bij Beldert Beach van de Holland Evenementen Groep. In het seizoen is hier een permanent bemande Eerste Hulp Post, inclusief AED aanwezig.

AED's in België

Bij Eiland 4 hangen twee AED's. Eén AED is aanwezig in de winkel van AIR Diving en beschikbaar tijdens openingsuren. Sinds kort hangt er ook een buiten in het kleedhok, deze is 24/7 beschikbaar. Ook bij de Geffense Plas, Waterman is een AED aanwezig. Het apparaat hangt binnen in de natte ruimte van het clubhuis en is in principe alleen beschikbaar voor verenigingsleden. Verder zijn er AED's voorhanden in duikstek Hagestein in Utrecht en bij Kerkweg Den Osse in de Grevelingen. Beide zijn 24/7 beschikbaar. In België is de beschikbaarheid van AED's bij wet geregeld. Vrijwel alle duikstekken met toezicht, zoals TODI of La Gombe, hebben een AED.  

Wat is een AED precies

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruik je om het hart van een slachtoffer met een circulatiestilstand (bloed staat stil in de aderen) te 'resetten'. Het apparaat is dan ook een goede aanvulling bij reanimatie. Laat bij een reanimatie daarom zeker een AED halen. De overlevingskansen kunnen tot wel zestig procent stijgen. Lees hier meer over het gebruik van een AED. Kijk voor seizoens- en openingstijden van duikcentra en dergelijke op de websites van betreffende bedrijven.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht