Duikschoolhouder helpt heel Scharendijke aan AED's

Dit bericht is geplaatst op 14 oktober 2017
Duikschoolhouder helpt heel Scharendijke aan AED's

Duikschoolhouder Teun Schoemaker van Duikcentrum de Grevelingen geeft AED-cursussen voor een minimaal tarief en schaft met de verdiensten AED's aan voor Scharendijke. Het Rode Kruis verdubbelt het cursusgeld en het bedrijfsleven sponsort zijn initiatief. Inmiddels hangen in Scharendijke meer AED's en hebben meer dan vijftig inwoners Teuns cursus gevolgd. Plaats je reactie!

Als iemand in Scharendijke last krijgt van hartfalen is de kans op redding relatief groot. Er is bijna altijd wel een AED in de buurt en iemand die hem kan bedienen. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Toen waren er in heel Scharendijke maar acht mensen die konden reanimeren. Teun besloot daar iets aan te doen. Hij sloot zich aan bij Hartveilig Wonen, een buurtnetwerk van vrijwilligers dat wordt opgeroepen zodra 112 is ingeschakeld in verband met hartfalen, en vervolgens startte hij zijn initiatief. 

Duiken in de Grevelingen

Ook het Duiken in de Grevelingen is met het initiatief van Teun veiliger geworden. Ook zij profiteren van het toegenomen aantal AED's en het aantal mensen dat ze kan bedienen. Teun runt al jaren de duikschool van Duikcentrum De Grevelingen. Hij levert met zijn initiatief een zeer nuttige bijdrage aan de veiligheid in Scharendijke en aan de duiksport. De AED bij duikstek Den Osse Nieuwe Kerkweg is geplaatst op initiatief van cafetaria 'Even Pauze'.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht