Nu al vier jongens gered uit Thaise grot

Dit bericht is geplaatst op 8 juli 2018
Nu al vier jongens gered uit Thaise grot

Dit geeft hoop voor de rest van de slachtoffers die nog in de grot gevangen zitten

De eerste vier jongens zijn gered uit de Thaise grot. Over de gezondheid van de jongens is nog niets bekend. De jongens zijn naar het Chiang Rai ziekenhuis vervoerd en worden momenteel onderzocht. Het is opmerkelijk dat het reddingsteam erin geslaagd is zo snel zes jongens naar buiten te krijgen. De operatie wordt nu stilgelegd om morgenochtend vroeg hervat te worden.          

Volgorde redding jongens

Volgens Thaise media zou de eerste jongen om 12.40 uur Nederlandse tijd naar buiten zijn gekomen. De tweede jongen volgde kort daarna. Een arts bepaalde zaterdag welke van de jongens als eerste zouden worden bevrijd. De jongens die de meeste medische ondersteuning nodig hadden, zijn als eerste geëvacueerd. Aan de reddingsactie doen dertien buitenlandse duikers, vijf Thaise duikers en vijf leden van het Thaise Korps Mariniers mee. Voor alle dertien mensen die vastzitten, is een medisch team aanwezig, zodat ze direct na hun bevrijding geholpen kunnen worden.

Verloop reddingsactie

Voor zover bekend was een groot deel van de route droog genoeg om te lopen. Er is veel water uit de grot gepomt, bovendien bleef de zware regen die voorspeld was, uit. Toch moest er ook langdurig gedoken worden, ook door nauwe doorgangen waarbij de duikcilinder tijdelijk verwijderd moest worden. De jongens duiken met full face maskers zodat ze minder snel in paniek kunnen raken. De slachtoffers worden eerst in tenten opgevangen voor de ingang van de grot, waar ze Eerste Hulp krijgen. Vervolgens worden ze per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Duiker omgekomen bij reddingsactie Thailand › Reddingsactie Thaise jongens is gestart › Beelden reddingsactie jongens diep in Thaise grot › Vijfde jongetje gered uit grot in Thailand › Alle jongens en coach gered uit Thaise grot

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht