Duiker omgekomen bij reddingsactie Thailand

Dit bericht is geplaatst op 6 juli 2018
Duiker omgekomen bij reddingsactie Thailand

Tijdens het plaatsen van zuurstofmaskers langs de potentiële vluchtroute

Bij de reddingswerkzaamheden om de twaalf Thaise voetballertjes en hun trainer vrij te krijgen uit het grottencomplex Tham Luang Nang Non in Thailand is een duiker omgekomen. De reddingswerker verloor het bewustzijn toen hij zuurstofmaskers aan het plaatsen was langs de potentiële vluchtroute. De duiker is het eerste dodelijke slachtoffer in de pogingen het team uit het grottencomplex te krijgen.

Jongens nog altijd vast in grottenstelsel

Het gaat om een voormalige Thaise mariniers die deel uitmaakte van het reddingsteam in Chiang Rai. De man viel flauw op de terugweg nadat hij zijn taak verricht had. Een van zijn kameraden probeerde hem tevergeefs te redden. Ook Eerste Hulp en opname in het ziekenhuis mocht niet meer baten. De twaalf voetballertjes en hun coach zitten al meer dan twaalf dagen vast in het grottencomplex Tham Luang Nang Non aan de grens met Myanmar en Laos. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Is duiken naar vrijheid uberhaupt een optie? › Nu al vier jongens gered uit Thaise grot › Beelden reddingsactie jongens diep in Thaise grot › Alle jongens en coach gered uit Thaise grot

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht