Reddingsactie Thaise jongens is gestart

Dit bericht is geplaatst op 8 juli 2018
Reddingsactie Thaise jongens is gestart

Vandaag is D-day voor de redding van het team dat nu meer dan twee weken in de grot gevangen zit

Zojuist is de gevaarlijke missie gestart om 12 jongens en hun 25-jarige coach, diep gevangen in een ondergelopen grot in Noord-Thailand, te redden. Dit kondigden de Thaise autoriteiten vanmorgen aan. Een internationaal team van 13 zeer gespecialiseerde duikers is om 10 uur lokale tijd afgedaald in de tunnels onder de Mae Sai bergen. Bekijk film:

Vandaag is D-day

Vandaag is D-day voor de redding van het team dat inmiddels meer dan twee weken in de grot gevangen zit. De redders hebben een kleine 'window of opportunity' om ze naar buiten te halen, aangezien voor de komende dagen zware regenbuien zijn voorspeld. Daarmee is de redding een race tegen de klok geworden met twee obstakels, water en tijd. Bij de ingang van de grotten wordt gesproken van een 'nu of nooit-scenario'. De omstandigheden zijn nu ideaal, het moet nu gebeuren.

Verloop reddingsactie

De jongens en hun coach bevinden zich in een kleine kamer 4 kilometer in de grot, omringd door overstromingswater en met een beperkte toevoer van zuurstof. Het zal minimaal 11 uur duren voordat de eerste jongens naar buiten komen. De hele reddingsactie zal 4 dagen in beslag nemen. Om hen te redden moeten duikers met succes door het netwerk van uitgestrekte smalle tunnels navigeren, waarbij elke duiker aan een kind wordt gekoppeld. Voor de ingang van de grot hangt een groot groen zeil om de media op afstand te houden en een arsanaal aan medische apparatuur, te beschermen. Nu is het bidden om een goede afloop. Succes aan het reddingsteam!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Nu al vier jongens gered uit Thaise grot › Beelden reddingsactie jongens diep in Thaise grot › Vijfde jongetje gered uit grot in Thailand › Alle jongens en coach gered uit Thaise grot

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht