Waar kun je niet duiken tijdens de harde lockdown?

Dit bericht is geplaatst op 17 december 2020
Waar kun je niet duiken tijdens de harde lockdown?

Sommige locaties zijn gesloten.

Het sportduiken gaat gedurende de harde lockdown gewoon door. Neem de nieuwe voorwaarden in acht en er is geen enkel probleem dat het duiken verhindert. Toch kun je niet overal te water. Enkele duiklocaties hebben, als gevolg van de nieuwe maatregelen, hun deuren moeten sluiten tot 19 januari 2021. Sommige gaan helemaal dicht, andere gedeeltelijk. 

Duiken tijdens harde lockdown

Alle openbare duikplaatsen zoals de Zeelandbrug, Slag Stormvogel of de Nionplas zijn gewoon toegankelijk. Je kunt daar gewoon duiken, met in achtneming van de nieuwe adviezen. Voor duiklocaties, die onder beheer staan van een duikcentrum, is de situatie wisselend. Duiklocatie Boschmolenplas in Panheel is tot 19 januari 2021 gesloten. Mieke en Maurits van Gulick en hun Team Duiklocatie Boschmolenplas heten je van harte welkom zodra de deuren weer open mogen. Duikwinkel De Beldert is gesloten, maar de duikstek zelf is open. Je kunt duiken volgens de richtlijnen van De Beldert. Eiland 4 is gewoon toegankelijk, maar AirDiving is dicht. Vullen kan via het vulautomaat op het buitenterrein en het opwaarderen van je druppel / button is mogelijk per mail

Duiken in België

Ook DiveWorld Enschede heeft noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Duiken is daar tot 19 januari 2021 niet mogelijk. Bootduiken op de Vinkenveense plassen is niet toegestaan. Duikcentrum Scuba-academie is dicht maar wel bereikbaar en op afspraak beschikbaar voor onder meer service en onderhoud. Vullen kan ook nog, maar alleen op afspraak. In het buitenland is de situatie soortgelijk. Hemmoor in Duitsland is gesloten. In België zijn enkele groeven open. Je kunt duiken op afspraak en meestal met een tijdslot. De Put van Ekeren en Zilvermeer Mol zijn open. Het voert te ver om hier alle duiklocaties op te noemen. Een tip. Kijk op de facebookpagina van de betreffende locatie als je twijfels hebt. Vrijwel allemaal maken op Facebook melding van de situatie ter plaatse. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht