Advies NOB: 'Duik niet in groepen en alleen in eigen omgeving'

Dit bericht is geplaatst op 16 december 2020
Advies NOB:  'Duik niet in groepen en alleen in eigen omgeving'

Coronadossier aangepast aan nieuwe lockdown.

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) heeft het corronadossier voor de duikbranche aangepast aan de harde  lockdown van 15 december 2020. Duiken mag. Dat is het goede nieuws. Duikers en duikverenigingen dienen daarbij wel met enkele nieuwe voorwaarden rekening te houden. Je kunt het coronaprotocol hier downloaden.

Duiken in lockdown

De belangrijkste boodschap: Binnensporten zijn voor een periode van 5 weken niet toegestaan. Buiten mag onder voorwaarden wel gesport worden. Duiken mag dus zolang je geen groepsduiken maakt, niet onnodig reist en zoveel mogelijk in je eigen omgeving blijft. Verder legt het protocol de nadruk op de eigen verantwoordelijkheid. Vermijd drukte en verlaat drukke locaties indien het niet mogelijk is om aan de 1,5 meter te voldoen. Het coronaprotocol is een advies dat door onder meer de NOB en PADI is opgesteld en voortdurend op basis van de overheidsmaatregelen wordt aangepast. De huidige versie is gebaseerd op de maatregelen zoals die gelden vanaf dinsdag 15 december 2020.

Duiken in eigen omgeving

De corona-maatregelen hebben, mede als gevolg van de vliegbeperkingen, wereldwijd voor een trend naar lokaal duiken gezorgd. Local diving is wereldwijd hip en happening. Overal ter wereld worden de lokale duikstekken (her)ontdekt. Ook in Nederland en België. Deze trend zal in het duikseizoen van 2021 zeker doorzetten. Daarom brengen Duikersgids dit jaar een speciale local diving edition uit. Dit houdt in dat er nog meer dan in andere editie aandacht besteed zal worden aan duikstekken in de woonomgeving. Verder kun je het hele seizoen tips, weetjes, reportages en nuttige adviezen van de Duikersgids verwachten. Waar ga jij het komende seizoen duiken. We hebben volop adviezen en weer een reeks van nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht