Voorzieningenblok Put van Ekeren in aanbouw

Dit bericht is geplaatst op 30 september 2021
Voorzieningenblok Put van Ekeren in aanbouw

Alleen duikers met een (dag)vergunning krijgen toegang.

Het is zover! Het voorzieningengebouw bij de Put van Ekeren is in aanbouw. Het gebouw wordt rolstoelvriendelijk en krijgt toiletten, een spoelbak en omkleedruimten. AVOS hoopt de voorziening tegen het nieuwe duikseizoen te openen. Alleen duikers met een (dag)vergunning krijgen toegang tot de voorzieningen middels een QR-code. Er zijn in jouw regio nieuwe duikstekken ontdekt voor 2022. Abonneer je nu! Duikersgids Support Team: Joost Jochems.

Duiken in de Put van Ekeren

Je had het vast al gezien. Bij de Put van Ekeren wordt gewerkt aan nieuwe voorzieningen. De werkzaamheden voor de aanleg van riolering en elektra zijn in juni van dit jaar gestart. Half september is een aanvang gemaakt met het gebouw zelf. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de stad Antwerpen, waarna AVOS verantwoordelijkheid krijgt over het beheer. Het blok krijgt twee omkleedruimten, voor mannen en vrouwen gescheiden, een spoelbak en twee toiletten waarvan één voor mindervaliden. Duikers met een (dag)vergunning krijgen toegang middels een QR-code. Dagvergunningen kun je aanvragen via de website van AVOS. Overlast als gevolg van de werkzaamheden wordt niet verwacht. Er kan de komende maanden dus normaal in de Put van Ekeren gedoken worden. 

Beheer en onderhoud

Met de komst van het blok wordt het nog belangrijker om bij AVOS een (dag)vergunning aan te vragen, ook omdat er nu geen dixies meer voor duikers geplaatst zullen worden. Het blok wordt geregeld schoongemaakt, bevoorraad en onderhouden. AVOS neemt hiervoor een dienstverlenende partij in de arm. Er bestonden al langere tijd plannen om een voorzieningenblok aan te leggen bij de Put van Ekeren. "We zijn blij dat het na enkele vertragingen nu eindelijk zover is," aldus voorzitter, Koen van Dyck. "Een exacte opleveringsdatum hebben we niet gekregen, maar aan het begin van het nieuwe duikseizoen moet het wel klaar zijn." Koen sluit niet uit dat het aantal voorzieningen de komende jaren wordt uitgebreid. Hierover is echter nog niets bekend.   

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht