Video Dive Post Zoetermeer met zeepaardje aan vistuig gaat viral

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2020
Video Dive Post Zoetermeer met zeepaardje aan vistuig gaat viral

Log ook op Duikersgids!

Een video van Dive Post Zoetermeer, van een zeepaardje dat zich vasthoudt aan een stuk vistuig, is deze week viral gegaan. Rob Dekker van Dive Post Zoetermeer zag zijn filmpje overal op social media terug. Ook sprak hij met verschillende nieuwsredacties, waaronder Omroep Zeeland, het Leidsch Dagblad en het Algemeen Dagblad. "Het begon allemaal twee dagen geleden met een logbericht op Duikersgids," vertelt hij.  

Iconische foto

Wat maakt Rob's video zo interessant? Op zijn filmpje is een zeepaardje in de Oosterschelde te zien dat zich vasthoudt aan een stuk vistuig. De video herinnert aan de iconische foto waarmee fotograaf Justin Hofman in 2017 is genomineerd voor Wildlife Photographer of the Year. Net als deze wereldberoemde foto geeft de video van Rob treffend het verval van de natuur weer, en dan met name de natuur in de Oosterschelde. Een kwetsbaar zeepaardje dat houvast zoekt aan een stuk ronddrijvend vistuig. Rob logde zijn waarneming op 15 november 2020 op Duikersgids. We namen direct contact met hem op en maakten een nieuwsbericht, dat vervolgens landelijke aandacht trok. Dive Post had het er enkele dagen druk mee. "Maar, het was zeker de moeite waard," aldus Rob. 

Log ook op Duikersgids

Wil je meer aandacht voor jouw foto of video? Log je waarnemingen ook op Duikersgids. Wij lezen vrijwel elk logbericht. Je maakt kans dat jouw logbericht gedeeld wordt of als basis dient voor een nieuwsbericht dat we delen op onze social media kanalen. Af en toe worden deze berichten opgepikt door de media. Duikersgids wist op deze manier al vaker de aandacht te vragen voor de duiksport en de onderwaternatuur. Zo kregen we in augustus 2018 in het programma 'Zeeland wordt wakker' de gelegenheid om aandacht te besteden aan zeepaardjes in de Oosterschelde. Wil je meer doen dan alleen loggen? Je kunt ook een bijdrage leveren aan de Duikersgids Redactie? Meld je aan voor Duikersgids Support Team

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht