Twiske krijgt onderwater themapark. Jouw hulp is welkom!

Dit bericht is geplaatst op 9 januari 2017
Twiske krijgt onderwater themapark. Jouw hulp is welkom!

09-01-2017. Eindelijk groen licht voor de bouw van een onderwaterpark in het Twiske! De Provincie Noord-Holland heeft toestemming gegeven om het prijswinnende project van de Holland Call 2015, uit te voeren. Het project is ingediend door Marco Pot's Pottidiving. Er is 2500 euro beschikbaar gesteld voor de aanleg van verschillende themagebieden. Ook krijgt de duikplaats een goede instapplaats voor mindervaliden. Er zijn al voorbereidende werkzaamheden verricht. Bekijk de film: 

Duiken in het Twiske

Duikschool Pottidiving wil in het Twiske een archeologisch onderwaterpark aanleggen. Er moeten verschillende themagebieden komen over onder meer de walvisvaart, de VOC en de oorlog. Het doel is natuurlijk om het duiken in het Twiske leuker en aantrekkelijker te maken. Daarnaast wil de Holland Call met dit soort initiatieven het toerisme in de regio vergroten. De komende maanden starten zij met de werkzaamheden en jouw hulp is van harte welkom. "Voor het broedseizoen in maart wil ik de eerste fase klaar hebben (de zwerfstenen, de zeecontainer en de toegang voor de gehandicapte duikers)," aldus Marco Pot. "Na het broedseizoen gaan we verder met de ankers, het touwlijn en de scheepswrakken."

Meehelpen aan onderwaterpark Twiske

Heb je voldoende duikervaring en kun je zowel boven- als onderwater werkzaamheden verrichten? Mail naar info@pottidiving.com of bel ze op 0626 - 708310 Je kunt Pottidiving ook op Facebook bereiken.

23-11-2015. Stem voor archeologisch onderwaterpark in Twiske

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Twiske krijgt onderwater themapark. Jouw hulp is welkom!

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht