Super hittegolf..! Ideaal weer voor jouw duikvakantie in Nederland

Dit bericht is geplaatst op 6 augustus 2020
Super hittegolf..! Ideaal weer voor jouw duikvakantie in Nederland

Zaterdag wordt het plaatselijk 37 graden.

De eerste landelijke hittegolf van 2020 is een feit. Morgen wordt het in het zuiden van het land 35 graden. Zaterdag kan het op sommige plekken zelfs 37 graden worden. Dat wordt de warmste dag van het jaar tot nu toe. Zondag koelt het licht af, maar daarna gaan de temperaturen weer omhoog tot mogelijk volgende week donderdag. Ideale temperaturen dus voor jouw duikvakantie in Nederland.

Wat is een super hittegolf

De thermometer staat in het zuidoosten van het land het hoogst. Daar is het al vijf dagen achter elkaar dertig graden, waarvan het drie dagen zelfs warmer was dan 35 graden. Sommige weerstations spreken van een super hittegolf. De term super hittegolf is enkele jaren geleden in het leven geroepen om het onderscheid te kunnen maken tussen een gewone hittegolf en wat er nu aan de gang is in het zuidoosten van het land. Een hittegolf betekent dat het vijf dagen op rij minstens 25 graden is, waarvan drie keer minstens dertig graden. Daar zitten we nu in delen van het land ruim boven. Superhittegolven komen niet vaak voor. De laatsten waren in 2003 en 2015.  

Duikvakantie in Nederland

Wat kun je bij deze temperaturen het best doen? Duiken natuurlijk! Het is ideaal weer voor de duikvakantie waar dit jaar in Nederland sprake van is. De watertemperatuur loopt op en overal wordt volop genoten. Er zijn zelf duikers die erover nadenken om in een shorty te water te gaan. Nou is dat misschien wat overdreven, maar koud zul je het zeker niet krijgen. Enkele tips om te overleven: Blijf kalm en span je niet in, zeker niet met een duikpak aan. Drink voldoende voor en na je duik. Pas op voor steiger springers. En vergeet niet dat het corona-virus nog steeds rondwaart. Nog altijd bestaat de kans dat duikstekken bij extreme drukte afgesloten worden. Veel duikplezier...! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht