Ringmaster Martin van Hees vanavond bij RTL Summer Night

Dit bericht is geplaatst op 6 juli 2017
Ringmaster Martin van Hees vanavond bij RTL Summer Night

Sportduiker, Martin van Hees, duikt samen met zijn team jaarlijks honderden (trouw)ringen en sieraden op. Belangeloos! Zijn website gevonden-verloren.nl staat vol gelukkige mensen die hun ring dankzij hem terugkregen. Martin heeft een gewrichts- en spierziekte waardoor hij niet kan werken. 'Op deze manier kan ik als sportduiker iets voor de maatschappij terugdoen," zegt hij. Kijk straks om 21.30 op RTL4.

Meer dan 80 ringen per jaar

Voorbeelden van zijn successen zijn er te over. De trouwring die per ongeluk in een kanaal in Spijkenisse was gegooid: Teruggevonden. De trouwring van een overleden vader die in het water was gevallen: Teruggevonden. Het erfstuk dat in de sloot belandde: Teruggevonden. De lijst is eindeloos. Soms komt Martin met meerdere andere ringen naar boven, voordat hij de ring van de gepeerde vindt. Achteraf zijn er tranen van geluk. Martin: "Laatst reageerde iemand zo emotioneel dat hij de verbinding verbrak. Maar na een paar minuten belde hij terug en hoorde ik hoe ontzettend blij hij was." De Spijkenisser vraagt alleen een kilometervergoeding. "Ik doe dit echt om mensen gelukkig te maken," zegt hij. Als hij niet kan of de reisafstand is te groot, dan stuurt hij een van zijn teamleden aan, in binnen- en buitenland.

Ringmaster verliest ook weleens wat

Martin is opgewonden over zijn TV-optreden. Toch zit hem iets dwars. Deze week verloor hij zijn pinpointer tijdens het opsporen van een ring en een mobiele telefoon. "Dat was in in Hendrik-Ido-Ambacht," vertelt hij. "In een redelijk helder en ondiep water ligt een Mi-6 XP pinpointer die dolgraag naar zijn eigenaar terug wil." Een pinpointer is een apparaat, dat al dan niet aan een metaaldetector bevestigd kan worden, om de exacte locatie van een gevonden voorwerp aan te geven. En nu Martin? "Een verzekeringsmaatschappij heeft me gebeld. Ze gaan hem vergoeden. Top!"

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht